r
Nosalty Logó

Pezsgős sütőtökkrémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pezsgős sütőtökkrémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
4.7g
Fehérje
43.8g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
238.3g
Víz
62.5g
Koleszterin
5.8g
Rost
18.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1752 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    238.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    1751 micro
  • β-karotin
    8920 micro
  • β-crypt
    7289 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 439 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2905.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    953.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35679 micro
  • β-crypt
    29156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1752 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    381 micro
  • β-karotin
    1939 micro
  • β-crypt
    1585 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A meghámozott, kockákra vágott sütőtököt tepsibe tesszük, és puhulásig sütjük. Kivéve a sütőből, szórjuk meg egy kis barna cukorral (rá fog olvadni).
  2. Olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, de só helyett barna cukrot teszünk rá (ami karamellizálódik).
  3. Ráborítjuk a megsült sütőtök-kockákat, felöntjük a húslével, beletesszük a gyömbért, ízlés szerint sózzuk, majd főzzük 10 percig.
  4. Botmixerrel összeturmixoljuk a megfőtt tököt.
  5. Egy másik fazékban felforrajluk a pezsgőt, és lassan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, 1-2 ek barna cukrot és a szegfűszeget, majd higítjuk 2 merőkanál forró, turmixolt sütőtökkel (hogy jól elegyedjen).
  6. A pezsgős oldatot hozzátöltjük a sütőtökös masszához, és egyszer felrottyantjuk az egészet.
  7. Melegen tálaljuk, szórjunk rá pirított, hántolt tökmagot, és csepegtessünk rá tökmagolajat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy őszi délután született meg a recept. A pezsgős oldat nélküli (egyébként már kész és fogyasztható) változatot megkóstolva, nem volt teljes az élmény, ezért a férjemmel improvizálásba kezdtünk. A téli forralt borra emlékeztető ízvilágot szerettük volna összehozni a sütőtökkel, és remekül sikerült! A végeredmény magáért beszél, remélem, másnak is ízleni fog! És nagyon könnyű elkészíteni!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!