r
Nosalty Logó

Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SweetSzenilla
Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Elkészítés

A köret előkészítése

  1. A burgonyákat meghámozzuk, mossuk és kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, sót, a kétféle zöld fűszert és a borsot.
  2. Alaposan összekeverjük, hogy a burgonyakockák minden oldalát befedje a fűszer. Egy sütőpapíros tepsibe öntjük, és egyenletesen elrendezzük. Kezünket folyóvíz alá tesszük, majd 4-5x megspricceljük vele a krumplikat.

A hús előkészítése

  1. A csirkerészeket megmossuk, majd alaposan bekenjük a pesto mártással. Jó, ha a sütés előtti napon bepácoljuk a húsokat.
  2. A bepácolt húsokat rátesszük a fűszeres burgonyára. Alufóliával lefedjük, és 180 C fokon 1 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1753
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival
SweetSzenilla 57 recept

Rendkívül egyszerű, gyors, és az ízvilága fenséges. Aki szereti a zöld fűszerek harmonikus összhatását, imádni fogja. A pesto az olasz konyha egyik gyöngyszeme, ami bazsalikom (min.60%), parmezán, fenyőmag, olívaolaj és fokhagyma remek ízkombinációja. Bár sokan csak tésztára használják, húsokat is bátran pácolhatunk vele. 

Hozzávalók

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Címlapról ajánljuk