r
Nosalty Logó

Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SweetSzenilla
Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 852 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1514 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    443 micro
Összesen 3404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Elkészítés

A köret előkészítése

  1. A burgonyákat meghámozzuk, mossuk és kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, sót, a kétféle zöld fűszert és a borsot.
  2. Alaposan összekeverjük, hogy a burgonyakockák minden oldalát befedje a fűszer. Egy sütőpapíros tepsibe öntjük, és egyenletesen elrendezzük. Kezünket folyóvíz alá tesszük, majd 4-5x megspricceljük vele a krumplikat.

A hús előkészítése

  1. A csirkerészeket megmossuk, majd alaposan bekenjük a pesto mártással. Jó, ha a sütés előtti napon bepácoljuk a húsokat.
  2. A bepácolt húsokat rátesszük a fűszeres burgonyára. Alufóliával lefedjük, és 180 C fokon 1 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1767
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pestos csirke vele sült rozmaringos-kakukkfüves krumplival
SweetSzenilla 57 recept

Rendkívül egyszerű, gyors, és az ízvilága fenséges. Aki szereti a zöld fűszerek harmonikus összhatását, imádni fogja. A pesto az olasz konyha egyik gyöngyszeme, ami bazsalikom (min.60%), parmezán, fenyőmag, olívaolaj és fokhagyma remek ízkombinációja. Bár sokan csak tésztára használják, húsokat is bátran pácolhatunk vele. 

Hozzávalók

A köret előkészítése

A hús előkészítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...