r
Nosalty Logó

Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timi Poppins
Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    242 micro
  • β-karotin
    1116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4573.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1669 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1086 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    3348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 2536 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tészta kifőzése: főzzük ki a tésztánkat a csomagoláson leírtak szerint. A "pasta al dente" kifejezés ismerős lehet a konyhában jártas szakácsoknak, éppen olyanra kell főzni a tésztát, hogy az ne legyen túl lágy, de kemény sem belülről, "éppen jó" formában kell lennie. Ennek a legegyszerűbb kivitelezése, ha éppen annyi percig főzzük, ahány perc rá van írva a tészta zacskójára. Penne esetében ez kb. 7-8 perc szokott lenni.
  2. Szósz elkészítése: a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd egy serpenyőben, olívaolajon megdinszteljük. Közben a paradicsomot is apróra vágjuk, majd a serpenyőbe öntjük. Az eredeti recept szerint meg kell a paradicsomot tisztítani a héjától és a magjaitól, de én ezzel nem szeretek pepecselni, a szószban nem is fog érződni, benne lehet hagyni a paradicsom összes alkotóelemét. Hozzáadunk egy kis vizet, és hagyjuk főni a szószt. Amikor már elég sűrű, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a petrezselymet és a chillit, aki csípősen szereti, adjon hozzá többet.
  3. Tálalás: amikor kész a szósz, a tésztát beleforgatjuk, és a tetejét mozzarellával (esetleg parmezánnal) megszórjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 502
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24100
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Penne all'arrabbiata Timi Poppins-tól
Timi Poppins 37 recept

A Penne all'Arrabbiata egy Rómából származó egyszerű recept, mely erős ízvilágával nagyon kedvelt lett egész Itáliában. Elkészíteni egyszerű, mégis tartalmas és különleges fogás, aki meg szeretné variálni kicsit, az használhat más alakú tésztát, például hosszú vagy rövid rigatoni-t. A recept sztorija, hogy Ildi barátnőm felhívott, hogy van egy ismerőse egy receptújságnál, és sürgősen keresnek valakit, aki szeret főzni, és szívesen bemutatná tudományát az újságban. Hoho-hó, persze, hogy belementem, vasárnap már jött is a stáb hozzánk, kitaláltam egy három fogásos menüt. Megcsináltam, le is fényképezték, rólunk is csináltak pár képet, és az újság meg is jelent a nyomtatott médiában!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...