Paszternák saláta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
223
Kalória
3.2g
Fehérje
40.8g
Szénhidrátok
6.4g
Zsír
185.5g
Víz
-
Koleszterin
10.8g
Rost
11.6g
Cukor
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
223
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
893
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 185.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
223
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1574 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 447 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 299 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 43 mg
Víz
-
Összesen 742 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 587 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
893
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
81
kcal
Elkészítés
- A paszternákot megtisztítjuk, megmossuk, karikára szeleteljük.
- Enyhén sózott, citromos vízben nem túl puhára főzzük, leöntjük rola a levet, hagyjuk kihűlni.
- Az ecetből, cukorból, sóból, őrölt borsból és olívaolajból salátalevet készítünk.
- Beletesszük a kihűlt paszternákot, és egy órán át állni hagyjuk.
- A szezámmagot serpenyőben megpirítjuk, és tálalás előtt a salátára szórjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 perc
- Főzés ideje: 45 perc
- Főzés módja: hidegkonyha
A paszternákról a Tudatos Vásárló oldalon és itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pasztin%C3%A1k lehet bővebben olvasni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!