Párolt rizs pirított sárgarépával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
196
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
590
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 112.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 3933 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
196
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1903.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 1638 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 338.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11798 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
590
kcal
- 2% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1019 micro
-
β-karotin 2428 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgarépát megpucoljuk, majd felkarikázzuk. Nem kell túl vékonyra. A répát először erősebb lángon kevés olajon kissé megpirítjuk, majd a lángot mérsékelve megdinszteljük. Ne legyen túlságosan puha. Közben sózzuk, és rátekerünk egy kevés borsot.
- A rizst szintén megfuttatjuk egy kis olajon, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, beledobunk egy leveskockát (nyilván alaplé jobb lenne, de nem volt itthon). Amikor felforrt, egészen kicsire vesszök a lángot, lefedjük, és puhára főzzük.
- Amikor úgy a sárgarépa, mint a rizs elkészült, óvatosan összekeverjük, és tálaljuk.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 2012
- Feltöltés dátuma: 2020. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
A rizshez mindig keverek valami zöldséget, most ez épp a sárgarépa volt. De nem akartam együtt főzni a répát a rizzsel, így pirítgatva sokkal jobb íze volt.