Párolt pirított alma
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 240.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 319.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.6 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 638.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 209 micro
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 54.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük fel a ghít egy edényben, majd szórjuk bele a szegfűszeget és a gyömbért, forgassuk meg egy picit. Tegyük hozzá a gyümölcsöket. Süssük kb. 2 percig.
- Majd adjuk hozzá a vizet, a fahéjat, a mazsolát és a mandulát, és pároljuk néhány percig. Ha úgy érezzük, hogy nagyon elpárolgott a nedvesség, akkor tehetünk hozzá még egy kis vizet. Figyeljünk rá, hogy a gyümölcs puha legyen, de ne főzzük szét.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 7555
- Feltöltés dátuma: 2016. április 07.
Ajánló
Én nem szoktam pluszba édesíteni, de ha szükségesnek érzed, tálalás előtt datolyasziruppal édesítheted még. A párolt gyümölcsöket kedvedre tudod fűszerezni. Ideális fűszerek fahéj, gyömbér, szegfűszeg, kardamom, ánizs, szerecsendió. Tehetsz hozzá aszalt gyümölcsöket és magféléket is. Kísérletezz a pirított, párolt gyümölcsök készítésével bátran :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A párolt, pirított gyümölcsök ideálisak napindító étkezésnek, vagy olyankor, amikor az ember csak egy kis édességre vágyna, pl. ebéd után. A leginkább ideális gyümölcsök az alma, körte, sárgabarack, őszibarack, nektarin, banán és a bogyós gyümölcsök, datolya, füge. Mivel 15 éve bio ételeket fogyasztok, mindig leírom, hogy vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj, a gyümölcsöknél kiemelten figyelj rá, hogy ne vegyszeres, szennyezett gyümölcsöt fogyassz. Ma párolt almát készítettem mandulával - ami nagyon tápláló kombináció. (A mandula áldásos hatásairól a blogomon olvashatsz.) Az alma nyersen sokaknál okoz problémát, puffadást, kellemetlen hasi tüneteket. Főzve minden testtípus számára ideális táplálék.