r
Nosalty Logó

Parmezános fokhagymás stangli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Parmezános fokhagymás stangli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

tetejére

967
Kalória
37.5g
Fehérje
68.4g
Szénhidrátok
59.3g
Zsír
94.5g
Víz
185g
Koleszterin
2.3g
Rost
1.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 967 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2898 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 354 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 967 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9721 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2898 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Jól gyúrjuk össze. Fél órát pihentessük hűtőben.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk kb fél centi vastagra.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

tetejére

  1. Tegyük egy kis tálkába a vizet, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és tegyük félre. Ezt jó még a tésztagyúrás előtt elkészíteni.
  2. A tésztát kenjük meg a felvert tojással, derelyevágóval vágjuk fel, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, aranybarnára sütjük.
  4. Miután megsült még forrón megkenjük a fokhagymás vízzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Imádom a sajtos stanglit kiskorom óta. Mindig is a mamaféle volt a befutó. Aztán később ettem ehhez hasonlót 12-13 éves koromban, amikor a házunk előtt lévő nagy tó újra be tudott fagyni, és még a környező településekről is oda jöttek korcsolyázni. A szüleim egyik barátja hozott ilyet, azonban annak annyira omlós volt a tésztája, és a fokhagymás kencével isteni volt. A mai napig nem tudtam hasonlót készíteni, de amikor ezt a változatot készítem, mindig eszembe jut a korcsolyázás, a forralt bor íze... remek :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!