r
Nosalty Logó

Parmezános fokhagymás stangli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Parmezános fokhagymás stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 967 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 2898 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 354 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3240.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    1618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 967 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9721 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    2576 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    4853 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    889 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2898 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Jól gyúrjuk össze. Fél órát pihentessük hűtőben.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk kb fél centi vastagra.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

tetejére

  1. Tegyük egy kis tálkába a vizet, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és tegyük félre. Ezt jó még a tésztagyúrás előtt elkészíteni.
  2. A tésztát kenjük meg a felvert tojással, derelyevágóval vágjuk fel, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, aranybarnára sütjük.
  4. Miután megsült még forrón megkenjük a fokhagymás vízzel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2627
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a sajtos stanglit kiskorom óta. Mindig is a mamaféle volt a befutó. Aztán később ettem ehhez hasonlót 12-13 éves koromban, amikor a házunk előtt lévő nagy tó újra be tudott fagyni, és még a környező településekről is oda jöttek korcsolyázni. A szüleim egyik barátja hozott ilyet, azonban annak annyira omlós volt a tésztája, és a fokhagymás kencével isteni volt. A mai napig nem tudtam hasonlót készíteni, de amikor ezt a változatot készítem, mindig eszembe jut a korcsolyázás, a forralt bor íze... remek :)

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...