Parmezános fokhagymás stangli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
2g só0 kcal
-
18g tojás23 kcal
tetejére
-
18g tojás23 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
967
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
6g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
24g víz0 kcal
Összesen
2898
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
tészta
-
30.6g finomliszt112 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
12.3g tejföl24 kcal
-
14.7g margarin105 kcal
-
12.3g parmezán sajt48 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
tetejére
-
6.7g tojás8 kcal
-
12.3g parmezán sajt48 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
2.9g víz0 kcal
Összesen
354
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 59.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3240.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 647 mg
-
Nátrium 1618 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 94.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 533 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
967
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 112.5 g
Zsír
-
Összesen 177.9 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9721 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 2576 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1940 mg
-
Nátrium 4853 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 205.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 283.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1676 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 118 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 1599 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 889 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 537 micro
Összesen
2898
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1191.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 595 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
tészta
-
25 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
10 dkg tejföl
-
12 dkg margarin
-
10 dkg parmezán sajt
-
1.5 kávéskanál só
-
1 db tojás
tetejére
-
1 db tojás
-
10 dkg parmezán sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 ek víz
Elkészítés
tészta
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Jól gyúrjuk össze. Fél órát pihentessük hűtőben.
- Lisztezett felületen nyújtsuk kb fél centi vastagra.
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
tetejére
- Tegyük egy kis tálkába a vizet, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és tegyük félre. Ezt jó még a tésztagyúrás előtt elkészíteni.
- A tésztát kenjük meg a felvert tojással, derelyevágóval vágjuk fel, szórjuk meg a reszelt parmezán sajttal.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, aranybarnára sütjük.
- Miután megsült még forrón megkenjük a fokhagymás vízzel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2633
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imádom a sajtos stanglit kiskorom óta. Mindig is a mamaféle volt a befutó. Aztán később ettem ehhez hasonlót 12-13 éves koromban, amikor a házunk előtt lévő nagy tó újra be tudott fagyni, és még a környező településekről is oda jöttek korcsolyázni. A szüleim egyik barátja hozott ilyet, azonban annak annyira omlós volt a tésztája, és a fokhagymás kencével isteni volt. A mai napig nem tudtam hasonlót készíteni, de amikor ezt a változatot készítem, mindig eszembe jut a korcsolyázás, a forralt bor íze... remek :)