r
Nosalty Logó

Paradicsomos pite ahogy KönyvParfé készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Paradicsomos pite ahogy KönyvParfé készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

737
Kalória
15.7g
Fehérje
64.9g
Szénhidrátok
46.3g
Zsír
174.5g
Víz
255.2g
Koleszterin
2.6g
Rost
5.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

Összesen 737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

Összesen 2947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tészta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

Összesen 238 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 737 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    185.3 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4694.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    2699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    697.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1448 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1169 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 2947 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    415 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A tészta hozzávalói:

  1. A hideg vajat belekockázzuk a kimért lisztbe, hozzáadjuk a sót is, és szépen elmorzsoljuk a zsiradékot. Igyekszünk gyorsan dolgozni, hogy a vaj ne olvadjon meg.
  2. Ha már egynemű lett az egész, nincsenek benne nagy darabok, akkor annyi hideg vizet teszünk hozzá, hogy összegyúrva rugalmas tésztát kapjunk. (A legtöbb quiche tészta receptjében 1 darab tojást is írnak, de egyszer véletlenül kihagytam, és úgy is elégedett voltam a végeredménnyel, így azóta nem teszek bele. Természetesen Te nyugodtan hozzáadhatod, így kevesebb vizet kell majd hozzáadnod a gyúrásnál.)
  3. Ha ez kész, folpackba tesszük, majd mehet 1 órára a hűtőbe.
  4. Amint letelt az 1 óra kivesszük, és lisztezett deszkán kerek formára nyújtjuk, majd beletesszük egy piteformába. Nyújtáskor figyelünk arra is, hogy 2-3 cm-es pereme legyen a sütőformában.
  5. Kicsit megszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha letelt az idő, kivesszük, és beleöntjük a következő tölteléket.

A töltelék hozzávalói:

  1. A tejfölt és a tojást összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a frissen őrölt borsot. Ezek mind ízlés szerinti mennyiségek, de azért ne essünk túlzásba, nehogy elnyomja a fűszernövények íze az egészet. (Nálam most csak szárított formájában került bele az oregánó és a bazsalikom is, kb. 1-1 teáskanállal.)
  2. A keveréket beleöntjük az elősütött tésztába, majd jöhet a kedvenc rész. A díszítés!
  3. A szép, tiszta és egészséges paradicsomokat félbevágjuk, és vékony cikkekre szeleteljük. Ezeket szépen felhelyezzük a tejfölös masszára, és mehet vissza a sütőbe. 35-40 perc alatt szépen megsül az egész.
  4. Kicsit pihentetjük, és langyosan felszeleteljük. Hidegen is finom. Bon appetit!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Barbara Constatine: Tom, kicsi Tom című könyvéhez készült ez a paradicsomos pite. Egy kisfiú a főszereplő, aki anyukájával él egy lakókocsiban. Az édesanyja nem foglalkozik vele, esténként szórakozni jár, vagy napokra egyedül hagyja... Viszont enni mégiscsak kell valamit! Ezért Tom kénytelen a szomszédok kertjéből elcsenni néhány szál répát, 1-1 szem burgonyát, vagy paradicsomot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!