r
Nosalty Logó

Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2512.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 365 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5025.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1269 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    2649 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3375 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3896 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, sózzuk, és kb egy teáskanálnyi citromlevet facsarunk rá. Hagyjuk egy negyed órát.
  2. A paradicsomokat szintén mossuk, majd keresztbe karikákra vágjuk.
  3. A parmezánt lereszeljük.
  4. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, picit olajazzuk (én a pumpás olívaolajból spricceltem rá), ráfektetjük a padlizsán karikákat, majd a paradicsomszeletet. Mindenik tetejére teszünk a mozzarella golyóból (mini mozzarellát használtam), a nagyobb szeletre 2 db-ot, rakunk rá egy-egy megmosott bazsalikom levelet.
  5. Megspricceljük olívaolajjal, majd rászórjuk a parmezánt. (Néhányat megtűztem fogpiszkálóval, de nem szükséges, úgyis szépen megmarad a mozzarella és a sajt.)
  6. Mehet az előmelegített sütőbe, 180 fokon addig sütjük, míg a padlizsán megpuhul és a sajt kezd barnás színt kapni (nálam alsó-felső sütésen 20 percig, majd 5 percig a légkeveréses fokozaton sült).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2392
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos padlizsán Sárika konyhájából
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Nagy kedvenc nálunk a padlizsán. Már számtalan változatban elkészítettem, ezt a receptet ajánlom mindenkinek, aki vágyik új ízekre, gyorsan elkészíthető és látványos. Aki nem szereti a parmezánt, használhat trappista sajtot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...