r
Nosalty Logó

Paradicsomos cukkiniragu baconbe tekert csirkemellel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos cukkiniragu baconbe tekert csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

ragu

Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

ragu

Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

hús

ragu

Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1332.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1815 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    7923 micro
Összesen 477 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    57.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2665.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    816 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3630 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    15847 micro
Összesen 956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    777 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

hús

ragu

Elkészítés

hús

  1. A csirkemellet négy felé vágjuk, sózzuk, borsozzuk, beletekerjük a baconbe. Jénai tálba tesszük, és alufóliával lefedve, 190 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma elkészült, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a nagyobb kockára vágott cukkinit, és fedő alatt roppanósra pároljuk.
  3. Ha a cukkini elérte a megfelelő állagot, ráöntjük a paradicsomkonzerveket, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, és a végén megszórjuk az aprított bazsalikommal.
  4. A csirkemellet a raguval kínáljuk. Közvetlenül tálalás előtt megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal. Kínálhatunk hozzá párolt rizst, de anélkül is megállja a helyét.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28131
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 09.

Ajánló

Hús helyett szoktam készíteni baconben sült camemberttel is, azzal is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megint cukkini! Ismét egy bizonyíték, hogy milyen sokrétűen felhasználható, és mindemellett nagyon egészséges zöldség. Az ezt megelőző posztokban már mindent leírtam a cukkiniről és a hozzá fűződő viszonyomról, így most már nem részletezem, csak jöjjön a recept.

Hozzávalók

hús

ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...