Paprikás szardínia
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
300g szardínia624 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g fűszerpaprika141 kcal
-
0g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
600g szardínia1248 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g fűszerpaprika282 kcal
-
0g só0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
51.9g szardínia108 kcal
-
17.3g finomliszt63 kcal
-
8.7g fűszerpaprika24 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.1g napraforgó olaj195 kcal
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.3 g
Zsír
-
Összesen 169.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4420.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 1276 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1735 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 196.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1328 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 73 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 579 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 298 micro
-
β-karotin 13081 micro
-
β-crypt 3093 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9490 micro
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 182.5 g
Zsír
-
Összesen 338.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 132 g
-
Koleszterin 852 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8841.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 390 mg
-
Kálcium 2551 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 3470 mg
-
Nátrium 1914 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 392.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2655 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 54 micro
-
E vitamin: 146 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1158 micro
-
K vitamin: 110 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 595 micro
-
β-karotin 26162 micro
-
β-crypt 6186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18980 micro
- 16% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 765.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 2265 micro
-
β-crypt 536 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1643 micro
Hozzávalók
-
60 dkg szardínia
-
20 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A szardíniákat megtisztítjuk a pikkelyeiktől. Levágjuk a fejüket, a hasukat felvágva, kipucoljuk a belsőséget is.
- Beirdaljuk oldalukat kb. 0,3-mm-enként.
- A lisztet összekeverjük a paprikával.
- A szardíniákat sózzuk, és megforgatjuk jó alaposan a paprikás lisztben.
- Forró olajban, ami ellepi a halakat, sütjük ki ropogósra.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5490
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 30.
Ajánló
Száraz olasz pezsgő, amit az apartmanban találtunk érkezésünkkor.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
A helyszín: Olaszország Floridája, az olasz riviéra pontosabban Lignano Sabbiadoró. Gyönyörű napsütés, nyüzsgés a halpiacon, kissé erős szagok csapják meg az orrunkat. Megvan, már látom a pici szardíniás standot, jégen fekszenek a halacskák. 6 db-ot vettem is belőle, két személyre egy étkezésre éppen elég. Gyorsan a szállásunkra megyünk, folyó vízben úsztatom a halaimat, valahogy már egyik sem akar úszni, megállapítottam, ezek döglött halak! Soha nem pucoltam még halat! Mindig Apu csinálja karácsonykor, én csak lesni szoktam, mit csinál. Ha veszünk halat itthon, az fagyasztott és filézett. Na mindegy, lesz ami lesz, nekiállok, és egy éles késsel megszabadítom a szardíniácskákat a pikkelyeiktől. Nem is olyan nehéz, csak a kést oldat tartva a farkától a feje felé húzogatjuk a hal bőrén, és a halpénz csak úgy hullik lefele. Na ez meg van! Most jön az, hogy levágom a fejét (azt hiszem, a kopoltyúig tart a feje). Óvatosan a levágás helyétől a farka felé bevágom a hasát, áhá megvan egy lyuk a hasán, ez ahol kijön a végtermék a halból, idáig kell akkor felvágni. Szétnyitom, és az ujjammal óvatosan a farka felé kiemelem a belső részét, "pfúj"! Tiszta víz alá teszem, és még egyszer jól átmosom őket. Beirdalom az oldalukat sűrűn, és a besózom. Paprikás lisztbe forgatom, (a liszt ráragad az ujjaimra), és forró olajban teszem sülni őket! Persze az olaj az első percben hatalmas pukkanással kicsap! Minden úszik az olajban, a fal a gáztűzhely és én is, ráadásul még forró is, tehát irdatlan fájdalmaim vannak, ahol az olaj rámfröcskölt. Nem baj vízzel lehűtöm, a Panthenol habot, ami égésre kell, otthon hagytam! Külön felhívták a figyelmet az utazási irodában, hogy a rendre nagyon kell vigyázni, és tisztaságot hagyni magunk után, mert nincs takarító,hát suvickolhattam a sütés után a konyhát. A halak szépen sülnek az olajban, vigyáznom kell, mert ha a paprikás liszt megég, akkor keserű lesz az étel is. Kicsit megyszúrom az egyik halat villával, nem serceg, ez azt jelenti, elkészültünk. Kockára vágott burgonyát pirítok még, teflonserpenyőben oregánóval és kakukkfűvel, ez lesz a köret. Tehát a "túlélőtábor" negyedik napján a paprikás szardínia zöldfűszeres sült burgonyával és finom, otthonról hozott koviubival elkészült. Rávetettük magunkat már az éhségtől elcsigázva a szardíniára. Az első kettő "szőröstűl-bőröstűl" lecsúszott, szerencsére a szálka is ehető volt. Az utolsónál csukott szemmel mindketten rávetődtünk a villánkkal a halra, nem találtuk el egymás kezét, nem sok hiányzott! A Lignanói paprikás szardínia emlékezetes marad!