adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
325g burgonya188 kcal
-
55g vöröshagyma20 kcal
-
30g disznózsír271 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
50g virsli135 kcal
Összesen
734
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
1300g burgonya751 kcal
-
220g vöröshagyma80 kcal
-
120g disznózsír1082 kcal
-
0 kcal
-
7g só0 kcal
-
4g paprikakrém0 kcal
-
12 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
200g virsli538 kcal
Összesen
2929
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
62.4g burgonya36 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
5.8g disznózsír52 kcal
-
0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g paprikakrém0 kcal
-
2.6g hegyes erős paprika1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
4.8g kolbász22 kcal
-
9.6g virsli26 kcal
Összesen
142
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2050.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 1530 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 296.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
734
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.2 g
Zsír
-
Összesen 208.8 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8202.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 713 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 989 mg
-
Nátrium 6121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 195.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1187.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 258 mg
-
D vitamin: 122 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 452 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
2929
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 99 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
1.3 kg burgonya
-
22 dkg vöröshagyma
-
12 dkg disznózsír
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
1 tk só
-
2 teáskanál paprikakrém
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 kis db paradicsom
-
20 dkg virsli
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk és hosszúkás hasábokra vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.
- A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
- A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, beletesszük a krumplit és még kb 10 percig együtt dinszteljük.
- Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót, beletesszük a pirosaranyat, a zöldpaprikát, a paradicsomot és annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi (kb 4 dl).
- Lassú tűzön főzzük kb 25 percig, amikor a krumpli már majdnem puha, beletesszük a felkarikázott kolbászt és virslit, 5-6 perc alatt készre főzzük.
- Elkészítettem: 480 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 27203
- Feltöltés dátuma: 2009. április 27.
Ajánló
Köretnek nokedlit adjunk mellé. Az idénynek megfelelő savanyúságot kínáljunk hozzá. Tavasszal a fejessaláta a legjobb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
Nálunk a paprikás krumpli kizárólag nokedlival kerül az asztalra, de nem belefőzve, hanem mint a pörköltekhez szokás, garnírungként tálalva. A receptem szerint készült paprikás krumplinak így is jó sűrű szaftja van.