r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Muci
Paprikás krumpli 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    208.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8202.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    6121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 2929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk és hosszúkás hasábokra vágjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.
  3. A zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
  4. A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, beletesszük a krumplit és még kb 10 percig együtt dinszteljük.
  5. Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót, beletesszük a pirosaranyat, a zöldpaprikát, a paradicsomot és annyi vízzel engedjük fel, amennyi éppen ellepi (kb 4 dl).
  6. Lassú tűzön főzzük kb 25 percig, amikor a krumpli már majdnem puha, beletesszük a felkarikázott kolbászt és virslit, 5-6 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 480 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 27203
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 27.

Ajánló

Köretnek nokedlit adjunk mellé. Az idénynek megfelelő savanyúságot kínáljunk hozzá. Tavasszal a fejessaláta a legjobb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a paprikás krumpli kizárólag nokedlival kerül az asztalra, de nem belefőzve, hanem mint a pörköltekhez szokás, garnírungként tálalva. A receptem szerint készült paprikás krumplinak így is jó sűrű szaftja van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...