r
Nosalty Logó

Paprikakrém télire 2.

5,0

1 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
ze(n)derta
Paprikakrém télire 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

130
Kalória
3.9g
Fehérje
29.4g
Szénhidrátok
0.8g
Zsír
361g
Víz
-
Koleszterin
6.3g
Rost
17.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1556 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 28 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 130 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12370.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    9807 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

Víz

  • Összesen
    4331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    729 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1630 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    672 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1366 micro
  • β-karotin
    8073 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    7176 micro
Összesen 1556 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    482 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 28 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, és kicsumázzuk. A hagymát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, és négy darabba vágjuk.
  2. A hozzávalókat húsdarálón ledaráljuk, és egy ép zománcú fazékban főni tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, zellerlevelet és a cseresznyepaprikákat.
  3. Forrástól számolva fél órát főzzük, majd a tűzről levéve kiszedjük belőle az ízesítőket. Hozzáadjuk a mustárt, ecetet, sót, a cukrot és a borsot.
  4. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még utánízesítjük.
  5. Azon forrón sterilizált üvegekbe tesszük, majd lekötjük. (Én a celofán két rétege közé szoktam szalicilt tenni, így nem juthatnak bele a spórák az üvegbe, de a szalicilt sem kell megenni a befőttel.)
  6. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd a kamra polcára tesszük.
  7. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  8. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Ha jól emlékszem, akkor volt nagyon divatos ilyen krémet készíteni, amikor megjelentek az első ketchup-os üvegek a boltok polcain. Szerintem sokkal finomabb, mint a bolti ketchup, a Piros Aranyról nem is beszélve - de nagyon fel tud dobni akár egy sima vajaskenyeret is. Én főzés után általában megsózom, majd kettéveszem. Az egyik részt csak így sósan teszem üvegbe, ezeket később pl. pörköltalaphoz lehet használni. A maradékot fele mennyiségű ízesítővel keverem össze, ez megy a szendvicsek tetejére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!