r
Nosalty Logó

Paplanos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paplanos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1696.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 733 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    434.2 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1782 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6785.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    473 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    4279 mg
  • Nátrium
    1066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    182 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 2931 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, kicsit kiverjük, megsózzuk. A felhevített vajon mindkét felükön megsütjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk őket.
  2. A visszamaradt vajban a megtisztított, apróra vágott gombát sóval, borssal, kakukkfűvel addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Majd ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, és folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
  3. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A tálba fektetett hússzeletekre simítjuk a gombás masszát, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a „paplanba” beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.
  4. Ropogós burgonyával (hasábburgonyával), és befőttel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9068
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig bajban vagyok, mi legyen az ebéd hétvégén! Találtam egy régi szakácskönyv-kivonatot (nem látszik sem a szerző, sem a címe), amiben egytálételek, sok-sok elfelejtett finomság szerepel, amiket évekkel ezelőtt főztem. Ez a gombás csirkemell is ebben található, kicsit a fűszerezést kiegészítettem. Az elkészítése fázisfotókkal itt tekinthető meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...