r
Nosalty Logó

Papagáj szelet csokimázzal őzgerincben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kittusca
Papagáj szelet csokimázzal őzgerincben
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

484
Kalória
5.2g
Fehérje
60.2g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
33.9g
Víz
69.8g
Koleszterin
1g
Rost
29.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 484 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    303.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5082.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    1314 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.4 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    406.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3015 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2856 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 5809 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 376 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal jó habosra keverjük, kicsinyenként hozzáadjuk a tejfölt, hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet. Folyamatosan csomómentesre keverjük.
  2. 3 tálba szétválasztjuk a tésztát. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.
  3. Az egyik tésztához hozzáadjuk a kakaós pudingport, a másikhoz a puncsosat, a harmadikhoz pedig a vaníliásat.
  4. Kivajazunk és lisztezünk 2 őzgerincet, majd megtöltjük a tésztával. Először a puncsot, aztán a kakaósat, végül a vaníliásat.
  5. 30 percre betesszük sülni. A végén pedig tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e (ha nem, akkor további 5 percre betesszük, majd ismét tűpróba).
  6. A csokimázhoz csak össze kell keverni a fentiekben megadott alapanyagokat, majd amikor elkészült a tészta, és kifordítottuk az őzgerincből, megkenjük a mázzal. (Ha tábla csokival dolgozunk, akkor vízgőz felett egy tálban olajjal összekeverve olvasszuk meg a csokit.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Édesanyám készíti el mindig, és én imádom, de úgy döntöttem, hogy most én is elkészítem, és megosztom veletek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kinder bueno szelet mennyeien

A Kinder Bueno szeletért sokan rajonganak, ami nem csoda, hiszen egyik rétege finomabb, mint a másik. A mogyoróval, mogyorókrémmel és főzött krémmel készített édesség ezen verziója is ...

Nosalty

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!