r
Nosalty Logó

Palaffin dulce de lechével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Palaffin dulce de lechével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A dulce de lechéhez

Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A dulce de lechéhez

Összesen 2439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A dulce de lechéhez

Összesen 148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 610 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4457.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1467 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    2514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 2439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 71% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A dulce de lechéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor, só, cukor) összekeverjük.
  3. A nedves hozzávalókat (tojás, tej, olvasztott vaj) egy másik edényben összekeverjük.
  4. A nedves masszát egyszerre a szárazhoz öntjük, majd összekeverjük. Nem baj, ha a vaj miatt kis csomók maradnak benne, a végeredményen nem lehet majd érezni.
  5. Az így kapott tésztával töltsük fel a szilikon muffinforma mélyedéseit. (12-es standard muffinforma esetén a mélyedések maximum a feléig érjen a tészta.)
  6. Minden palaffin tetejére kanalazzunk diónyi dulce de lechét. (Ez a sütés során a tészta belsejébe merül.)
  7. Süssük kb. 15 percig, amikor már nem hólyagos a teteje, kivesszük és megkenjük dulce de lechével. Melegen, frissen fogyasszuk!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5709
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Ajánló

Dulce de leche helyett használhatunk mogyorókrémet vagy pudingot, esetleg gyümölcsöt is tehetünk bele, de a karamellkrém teszi igazán különlegessé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amerikai palacsinta, muffin és dulce de leche egyvelege – avagy édesen szép az élet. A palacsinta, a muffin és a dulce de leche önmagában is kiváló, gyors választás, de ha valami különlegesebbre vágyunk, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A dulce de lechéhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...