r
Nosalty Logó

Pakisztáni pilau rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mango
Pakisztáni pilau rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3091 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 772 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2407.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1319 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1018 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 3091 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombot hideg vízben pici sóval feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját, és kis lángon puhára főzzük, majd kicsontozzuk. Kis darabokra szétszedjük a főtt húst, a porcogót is beletehetjük. A húslét ne öntsük ki, tegyük félre, később még szükség lesz rá.
  2. A rizst mossuk meg, és áztassuk be 20 percre.
  3. Pucoljuk meg a hagymát, és aprítsuk fel. Bő olajban kis lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk az egy evőkanál római köményt. Pirítsuk körülbelül 2-3 percig, így jön ki a fűszer aromája, amely a pakisztáni konyha egyik legfőbb sajátossága. Ezt követően adjuk hozzá a Special Bombay Biryani Mix fűszerkeveréket, csipetnyi őrölt fekete borsot, és kevergetve pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett rizst, avegyes zöldséget(én a vegyes zöldséget aprítóban össze szoktam darabolni, de egészben is maradhat), a kicsontozott húst, majd öntsük fel 4 pohár húslével, amiben megfőztük a csirkecombot. A rizs minőségétől is függ, hogy mennyi vizet képes felvenni, általában egy rész rizshez két rész húslevet kell adni, de inkább kevesebb vizet adjunk hozzá,s ezt később lehet pótolni.
  4. Lefedjük, és felforraljuk, majd kóstolás után adjunk hozzá egy kis sót. A só mennyisége itt attól függ, hogy mennyire sóztuk meg a húslevet. Kis lángon fedő alatt főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. Ha már nincs alatta víz, de a rizs még kemény, pótoljuk egy kis húslével.
  5. Ha elkészült, zárjuk el a gázt, és hagyjuk még rajta a fedőt pár percig, majd vegyük le a fedőt, és keverjük át néhányszor.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7219
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez volt az első pakisztáni étel, amit elkészítettem. A páromnak nagyon ízlett, s nekem is az egyik kedvencemmé vált. Általában közkívánatra (a párom a "köz" ;) ) hetente akár kétszer is terítékre kerül. Készíthető több hússal, több zöldséggel, de akár hús nélkül is, illetve nem muszáj a húst kicsontozni sem, ízlés kérdése. A Special Bombay Biryani fűszerkeveréket ázsiai boltokban biztosan meg lehet találni. A fűszerkeverék egy része porrá őrölt, de vannak benne egész fekete bors szemek, egész szegfűszegek és kavics nagyságú szerecsendió is. Ezekre nem túl kellemes ráharapni, úgyhogy én pici szűrővel csak a fűszerport szoktam az ételbe tenni, de akár teatojásba téve is belefőzhetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...