r
Nosalty Logó

Padlizsános - csirkés rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Padlizsános - csirkés rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 636 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4629.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    813 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1521 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1274 micro
Összesen 2542 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    247 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fél zacskó tésztát puhára főzünk sós vízben. Ha készen van, szépen eloszlatjuk egy jénai aljában.
  2. A húst kockára vágjuk, megszórjuk pizza fűszerkeverékkel, és megpirítjuk. Félretesszük.
  3. A padlizsánt felkarikázzuk, besózzuk és a szeleteket kitámasztjuk (pl. a pohár oldalán), hogy a keserű lé ki tudjon folyni belőlük. 10 perc után lemossuk őket, és felkockázzuk a paprikával, és a paradicsommal együtt. A felaprított zöldségeket félig puhára főzzük. Rakunk bele ízlés szerint pirospaprikát és sót, majd tovább főzzük. Amikor már megpuhult, borítsunk bele egy kis doboz tejfölt. Megkeverjük, és már rakhatjuk is bele a megpirított húst. 1 percig magas lángon és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.
  4. Az elkészült zöldséges húst ráborítjuk a tésztára. Azonnal reszelünk rá sajtot, és rátesszük a jénai tetejét, hogy ráolvadjon a sajt. Pár perc után szépen lehet belőle szedni.
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5722
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet úgy is készíteni, hogy a tésztát is összekeverjük a szószos résszel, és úgy tesszük le jénaiba. Akár sütőben egy kicsit rá is lehet pirítani. Ki hogy szereti. :) Bármilyen tésztából készülhet, szerintem minden fajtájú illik hozzá. Elég nagy adag lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...