Padlizsánkrém Zsuffától
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsuffa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
49
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
193
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 80.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 136.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
49
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 547.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
193
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 87.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 329 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt villával megszurkáljuk, majd sütőben megsütjük.
- Kivesszük, felvágjuk, majd kikaparjuk a belsejét.
- Kicsit összeaprítjuk (nem kell nagyon, mert úgyis leturmixoljuk), majd hagyjuk kihűlni.
- A fokhagymát apró darabokra vágjuk.
- A paradicsom aljára késsel egy "X" jelet vágunk, majd lobogva forró vízbe tesszük 15 másodpercre, majd miután kivettük, és kicsit lehűlt, lehúzzuk a héját, és ezt is feldaraboljuk.
- A padlizsánt, paradicsomot, fokhagymát leturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, kis citrommal, és egy kiskanálnyi olívaolajjal.
- Hűtőbe tesszük min. 1 órára, utána tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19545
- Feltöltés dátuma: 2012. május 11.
Ajánló
Paradicsom helyett nagyon finom bele a sült kápia paprika is (ehhez a mennyiséghez 1 db). Ha valaki ragaszkodik a majonézhez, azt is lehet bele tenni, de csak mértékkel, mert minden ízt elnyom benne. Ha lusta vagyok, akkor a padlizsánt mghámozom, összevágom a belsejét, és kis olívaolajon, kicsi vízzel megpárolom (kb. 20 perc) és ezt turmixolom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsuffa
17 recept
Sokféle verziót készítettem már padlizsánkrémből, és ez az egyik legjobban sikerült.