r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Nerovedova konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Padlizsánkrém Nerovedova konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

95
Kalória
3.2g
Fehérje
18.4g
Szénhidrátok
2.3g
Zsír
282.4g
Víz
2g
Koleszterin
8.3g
Rost
10.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    282.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 95 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    1694.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 570 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    265 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat és a paradicsomokat megmossuk. A padlizsánokt bevágjuk, mintha fel akarnánk karikázni, a paradicsomokon kis metszést ejtünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. Alacsony hőfokon másfél-két órát sütjük.
  2. Ha megsültek, akkor a padlizsánoknak és paradicsomoknak eltávolítjuk a héját, egy nagy tálba tesszük, belereszeljük a fokhagymát, fűszerezzük, és egy botmixerrel pépesítjük. Ha már pépes, akkor belekeverjük a mustárt, majonézt, tejfölt és a nagyon apróra vágott hagymát. Jól összekeverjük, és ha szükséges még fűszerezzük.
  3. Behűtve, pirítossal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x5

A párom imádja a padlizsánkrémet. Ennek a receptnek az alapötlete barátnőmtől származik. Én csupán picit módosítottam rajta. Az eredmény egész jó lett, lévén hogy a párom pillanatok alatt elpusztította. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vinetta sült hagymával

Padlizsánkrémből sosem elég, készítsd egyből dupla vagy tripla adagban! Sült hagymával még finomabb, mint nyerssel. A hagymát olajon serpenyőben vagy héjában a padlizsán mellett a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!