r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Mari konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
mari
Padlizsánkrém Mari konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 111 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1482.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 1308 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk és beirdaljuk. Alaposan besózzuk, és egy műanyag csepegtető tálba állítjuk, és jó 1/2 órát hagyjuk állni.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és ráfektetjük sós felükkel a félbevágott padlizsánokat.
  3. Előmelegített, forró sütőbe rakjuk a tepsit, és kb. 1 óra hosszat sütjük. Közben a hőfokot lejjebb lehet venni, mert nem kell végig magas hőfokon sütni.
  4. Mikor összeszottyadt a padlizsán, a húsát kanállal kiszedjük egy keverőtálba, és hozzáadjuk az apróra reszelt vagy darált hagymát, fokhagymát.
  5. Olajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint teszünk bele mustárt, borsot és sót.
  6. Végül hozzáadjuk a két tojássárgáját. Alaposan összekeverjük.
  7. Pirítóssal kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 80 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20359
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 03.

Ajánló

Jól tűri a mélyhűtést!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig dolgoztunk zöldségesként. A fáradt padlizsánokat a vevők nem vitték. Mivel sajnáltuk kidobni, így padlizsánkrém készült belőlük. Még jobban lehetett vele dolgozni, mint a fényes, kemény padlizsánnal. Amennyiben valaki jobban szereti, hogy sima, krémszerű legyen, turmixolni is lehet.  A könnyebb elkészítésre később jöttem rá. Elég ha a padlizsán végét a száras résznél levágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és előmelegített sütőbe tesszük egyben a padlizsánokat. Negyedóránként mindig fordítok egyet rajtuk. Egy óra múlva kivesszük őket, és a héját megnyitjuk, kanállal csodálatosan ki lehet kaparni a padlizsán húsát. Ezzel a módszerrel sok időt tudunk megtakarítani. A folytatás a krém elkészítése. A sütőt 220 fokra melegítsük elő. Remélem ezzel még kívánatosabbá tettem ezt a receptet, mert nyerünk kb. 1 órát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...