Padlizsánkrém Mari konyhájából
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
133g padlizsán32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g vöröshagyma2 kcal
-
63 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1600g padlizsán380 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g dijoni mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
88.7g padlizsán21 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
4.7g napraforgó olaj42 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g dijoni mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 123.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 98.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1243.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1482.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 403 micro
-
Kolin: 442 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1001 micro
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 69 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
-
4 db padlizsán
-
2 db tojássárgája
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 dl napraforgó olaj
-
bors ízlés szerint
-
1 ek dijoni mustár
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat félbevágjuk és beirdaljuk. Alaposan besózzuk, és egy műanyag csepegtető tálba állítjuk, és jó 1/2 órát hagyjuk állni.
- Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és ráfektetjük sós felükkel a félbevágott padlizsánokat.
- Előmelegített, forró sütőbe rakjuk a tepsit, és kb. 1 óra hosszat sütjük. Közben a hőfokot lejjebb lehet venni, mert nem kell végig magas hőfokon sütni.
- Mikor összeszottyadt a padlizsán, a húsát kanállal kiszedjük egy keverőtálba, és hozzáadjuk az apróra reszelt vagy darált hagymát, fokhagymát.
- Olajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint teszünk bele mustárt, borsot és sót.
- Végül hozzáadjuk a két tojássárgáját. Alaposan összekeverjük.
- Pirítóssal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 80 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20359
- Feltöltés dátuma: 2013. november 03.
Ajánló
Jól tűri a mélyhűtést!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sokáig dolgoztunk zöldségesként. A fáradt padlizsánokat a vevők nem vitték. Mivel sajnáltuk kidobni, így padlizsánkrém készült belőlük. Még jobban lehetett vele dolgozni, mint a fényes, kemény padlizsánnal. Amennyiben valaki jobban szereti, hogy sima, krémszerű legyen, turmixolni is lehet. A könnyebb elkészítésre később jöttem rá. Elég ha a padlizsán végét a száras résznél levágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és előmelegített sütőbe tesszük egyben a padlizsánokat. Negyedóránként mindig fordítok egyet rajtuk. Egy óra múlva kivesszük őket, és a héját megnyitjuk, kanállal csodálatosan ki lehet kaparni a padlizsán húsát. Ezzel a módszerrel sok időt tudunk megtakarítani. A folytatás a krém elkészítése. A sütőt 220 fokra melegítsük elő. Remélem ezzel még kívánatosabbá tettem ezt a receptet, mert nyerünk kb. 1 órát.