r
Nosalty Logó

Padlizsánkebab

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Padlizsánkebab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2095 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    238.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4656.1 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    701 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    3009.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    478 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    1036 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    996 micro
  • β-karotin
    5074 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    23157 micro
  • Lut-zea
    2953 micro
Összesen 2095 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    640 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk, és jó vastagon felkarikázzuk. Lesózzuk, és 20 percig állni hagyjuk, hogy kifollyon a keserű leve.
  2. Közben a húst összekeverjük a fűszerekkel (ezek a mértékek irányadók, mindenki saját ízlés szerint fűszerezzen, de tojás, zsemle és egyéb más nem kell bele), és pingponglabdányi golyókat formázunk belőlük, majd tenyerünkkel kicsit ellapogatjuk.
  3. A padlizsánt leöblítjük, és minden karikát felnegyedelünk.
  4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, és elkezdjük egymás mellé pakolni a hozzávalókat: egy padlizsán, egy húspogácsa (a fasírtkák állítva legyenek). Addig pakoljuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Nem kell nagyon szorosan rakni, de azért tartsák egymást.
  5. Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt félig megsütjük.
  6. Ha ez letelt, paprikát hosszú csíkokra, a paradicsomot gerezdekre vágjuk, és könnyed eleganciával rászórjuk a padlizsánokra.
  7. Visszatoljuka sütőbe, és kb 20 perc alatt készre sütjük.
  8. Megvárjuk, hogy kicsit hűljön, és boldogan befaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10708
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Lehet hozzá pitát vagy török kenyeret adni (nem tudom, otthon árulják-e, itt mindenhol van), de szerintem a puhára sült zöldségek tökéletes kísérők. Ha pedig szép nyári este van, grilltálcán is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha nálunk minden sarokra jut egy gyrosos, akkor Németországban minden sarokra egy kebabos. A kettő között szerintem semmi különbség nincsen, a törököknél kebab, a görögöknél pedig gyros néven fut a pitába tunkolt husi salátával és joghurtöntettel. A napokban a török kollégista társakkal a különbségekről vitáztunk, közölték, ez olyan külföldieknek való gyorskaja, csak egy fokkal jobb a hamburgernél és az itt oly népszerű currywurstnál. Tisztességes török házaknál ezt úgy csinálják, hogy...na akkor hoztam papírt-ceruzát, a végeredmény meg a hétvégén készült el :) (A történeti és gasztronómiai hűséghez hozzátartozik, hogy ők ezt kecske- vagy bárányhúsból csinálják. De az ösztöndíjam nem annyira vaskos, hogy 6 főre vegyek kecske- vagy bárányhúst...)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...