- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
167g darált marhahús237 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
83g paprika14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g darált marhahús1420 kcal
-
1200g padlizsán285 kcal
-
900g paradicsom162 kcal
-
500g paprika82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
27.6g darált marhahús39 kcal
-
33.2g padlizsán8 kcal
-
24.9g paradicsom4 kcal
-
13.8g paprika2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.8 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 501.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 166 micro
-
β-karotin 846 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 492 micro
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 238.7 g
Zsír
-
Összesen 75.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4656.1 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 327 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 2685 mg
-
Nátrium 701 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.4 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 53 mg
VÍZ
-
Összesen 3009.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 43 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 478 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 492 micro
-
Kolin: 1036 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 996 micro
-
β-karotin 5074 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 23157 micro
-
Lut-zea 2953 micro
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 640 micro
-
Lut-zea 82 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk, és jó vastagon felkarikázzuk. Lesózzuk, és 20 percig állni hagyjuk, hogy kifollyon a keserű leve.
- Közben a húst összekeverjük a fűszerekkel (ezek a mértékek irányadók, mindenki saját ízlés szerint fűszerezzen, de tojás, zsemle és egyéb más nem kell bele), és pingponglabdányi golyókat formázunk belőlük, majd tenyerünkkel kicsit ellapogatjuk.
- A padlizsánt leöblítjük, és minden karikát felnegyedelünk.
- Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, és elkezdjük egymás mellé pakolni a hozzávalókat: egy padlizsán, egy húspogácsa (a fasírtkák állítva legyenek). Addig pakoljuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Nem kell nagyon szorosan rakni, de azért tartsák egymást.
- Előmelegített sütőben kb 25 perc alatt félig megsütjük.
- Ha ez letelt, paprikát hosszú csíkokra, a paradicsomot gerezdekre vágjuk, és könnyed eleganciával rászórjuk a padlizsánokra.
- Visszatoljuka sütőbe, és kb 20 perc alatt készre sütjük.
- Megvárjuk, hogy kicsit hűljön, és boldogan befaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x40x3
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10708
- Feltöltés dátuma: 2010. június 12.
Ajánló
Lehet hozzá pitát vagy török kenyeret adni (nem tudom, otthon árulják-e, itt mindenhol van), de szerintem a puhára sült zöldségek tökéletes kísérők. Ha pedig szép nyári este van, grilltálcán is készíthetjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ha nálunk minden sarokra jut egy gyrosos, akkor Németországban minden sarokra egy kebabos. A kettő között szerintem semmi különbség nincsen, a törököknél kebab, a görögöknél pedig gyros néven fut a pitába tunkolt husi salátával és joghurtöntettel. A napokban a török kollégista társakkal a különbségekről vitáztunk, közölték, ez olyan külföldieknek való gyorskaja, csak egy fokkal jobb a hamburgernél és az itt oly népszerű currywurstnál. Tisztességes török házaknál ezt úgy csinálják, hogy...na akkor hoztam papírt-ceruzát, a végeredmény meg a hétvégén készült el :) (A történeti és gasztronómiai hűséghez hozzátartozik, hogy ők ezt kecske- vagy bárányhúsból csinálják. De az ösztöndíjam nem annyira vaskos, hogy 6 főre vegyek kecske- vagy bárányhúst...)