Őzgerinc áfonyával és körtével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
641
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2559
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 659.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 454.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
641
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169 g
Zsír
-
Összesen 109.4 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 810 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2637.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1647 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.3 g
-
Cukor 131 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1818.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 719 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 453 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 809 micro
Összesen
2559
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 109.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az áfonyát (lehetőleg frisset), lassú tűzön, kevés vajon, kevergetve főzni kezdjük.
- Pár félig nyers szemet kiveszünk, és félreteszünk.
- Ha már kezd sűrűsödni, kevés vörösbort öntünk alá és tovább kevergetve főzzük, ha kész átszűrjük, félretesszük.
- A gerincről lecsontozzuk a húst, fekete borssal fűszerezzük.
- Vastag falú serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk.
- A húst egyben helyezzük a nagyon forró serpenyőbe, körben kérget sütünk rá, majd kissé alacsonyabb hőfokon (sütési idő a hús méretétől függ), forgatva óvatosan megsütjük.
- Ezalatt kevés vajon, rozmaring ágat mellédobva kb. 10 perc alatt, lefedve megpároljuk a félbevágott, kimagozott körtéket (én nem hámozom meg…).
- A húst 6-7 percig letakarva pihentetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk, finoman sózzuk.
- A leszűrt áfonyaszószhoz keverjük a félretett egész áfonyadarabokat.
- A húst a körtével és az öntettel tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 32024
- Feltöltés dátuma: 2008. november 12.
Ajánló
Nagytestű, mégis gyümölcsös vörösbort kíván ez az étel, cabernet franc, testesebb pinot noir, merlot borok társaságában nyújtja számomra a legtöbbet. Bortipp : Vylyan – Merlot 2006, Weninger & Gere Pinot Noir 2006
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Párom munkatársa (Krisztián) igazi kincs… Egészségügyi dolgozóként néha vadászik, néha hízott kacsát, aznap vágott malachúst, vagy nyulat tudunk „üzletelni” vele. A fotón szereplő őzgerinc is fagyasztás nélkül, frissen elkészített, házilag bontott husi volt. Jó alapanyag esetén ez az őzgerinc csak túlsütéssel rontható el, a húsnak a külső kérgen belül rozé színűnek és szaftosnak kell maradnia.