r
Nosalty Logó

Osztrák császármorzsa Kornél konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Osztrák császármorzsa Kornél konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a tejjel. Sűrű palacsintatészta állagot fogunk kapni. Adjunk hozzá mazsolát, majd üssük bele a három tojást. Kézi habverővel keverjük lazán össze, nem kell teljesen kikeverni a tésztát.
  2. Serpenyőbe dobjuk bele a vaj egyharmadát, majd közepes lángon hevítsük fel, és öntsük bele a tésztát. Műanyag vagy fa lapáttal tereljük a serpenyő hozzánk közelebbi részéhez a tésztát, mintha omlettet készítenénk. Ha már megszilárdult a tészta alja, tegyünk egy fedőt a serpenyőre. A lapáttal időnként emeljük meg a tészta alját, és nézzük meg, nehogy túlsüssük. Ha világos barna színű fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is ugyanígy.
  3. Ha kész, tegyük vágódeszkára a tésztát, és éles késsel vágjuk fel 3x3 cm-es kockákra. A serpenyőbe dobjuk bele a maradék vajat, adjuk hozzá a porcukrot, kissé karamellizáljuk. Majd a felkockázott tésztát tegyük vissza a serpenyőbe, forgassuk át néhányszor, amíg a cukor rápirul a kockákra és szép barnás színük lesz, állaguk pedig rugalmas.
  4. Végül öntsük a rumot a serpenyőbe, forgassuk át a kockákat, és tálaljuk azonnal. Tálaláskor porcukorral hintsük meg a tetejét.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 88300
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Ajánló

Kíváncsiságból érdemes elkészíteni a császármorzsa e verzióját, bár véleményem szerint a hazai, nálunk megszokott recept finomabb. Almapürével kínálják, de mi adhatunk hozzá gyümölcs szörpöt, vagy lekvárt is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Osztrák császármorzsa Kornél konyhájából
Kornél 167 recept

Ezt a receptet egy osztrák szállodában tanította nekem egy német chef, persze mennyiségek nélkül, érzésre... Az arányok, amiket leírtam nagyjából stimmelnek, ezek alapján azért el lehet otthon is készíteni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...