r
Nosalty Logó

Osztrák császármorzsa Kornél konyhájából

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kornél
Osztrák császármorzsa Kornél konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1410
Kalória
37.5g
Fehérje
158.3g
Szénhidrátok
57.9g
Zsír
164.9g
Víz
647.6g
Koleszterin
4.5g
Rost
42.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 1410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. Keverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a tejjel. Sűrű palacsintatészta állagot fogunk kapni. Adjunk hozzá mazsolát, majd üssük bele a három tojást. Kézi habverővel keverjük lazán össze, nem kell teljesen kikeverni a tésztát.
  2. Serpenyőbe dobjuk bele a vaj egyharmadát, majd közepes lángon hevítsük fel, és öntsük bele a tésztát. Műanyag vagy fa lapáttal tereljük a serpenyő hozzánk közelebbi részéhez a tésztát, mintha omlettet készítenénk. Ha már megszilárdult a tészta alja, tegyünk egy fedőt a serpenyőre. A lapáttal időnként emeljük meg a tészta alját, és nézzük meg, nehogy túlsüssük. Ha világos barna színű fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is ugyanígy.
  3. Ha kész, tegyük vágódeszkára a tésztát, és éles késsel vágjuk fel 3x3 cm-es kockákra. A serpenyőbe dobjuk bele a maradék vajat, adjuk hozzá a porcukrot, kissé karamellizáljuk. Majd a felkockázott tésztát tegyük vissza a serpenyőbe, forgassuk át néhányszor, amíg a cukor rápirul a kockákra és szép barnás színük lesz, állaguk pedig rugalmas.
  4. Végül öntsük a rumot a serpenyőbe, forgassuk át a kockákat, és tálaljuk azonnal. Tálaláskor porcukorral hintsük meg a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 8 perc

Ezt a receptet egy osztrák szállodában tanította nekem egy német chef, persze mennyiségek nélkül, érzésre... Az arányok, amiket leírtam nagyjából stimmelnek, ezek alapján azért el lehet otthon is készíteni...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!