r
Nosalty Logó

Őszibarackos máglyarakás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarackos máglyarakás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    855 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    1967 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.2 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1795 micro
  • β-crypt
    503 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1572 micro
Összesen 3208 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket vékonyan felszeleteljük, miközben a tejet felforraljuk.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a margarinnal és 10 dkg cukorral, és a forró tejjel együtt a felszeletelt zsemlére öntjük. Az egészet lazán átkeverjük.
  3. A tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk. Az áztatott zsemlét beleterítjük, és ráhalmozzuk a szeletekre vágott barackot. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  4. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és lekvárral ízesítjük. A habot a sült tésztára kenjük, és a sütőbe visszatolva még kb. 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10379
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.

Ajánló

Úgy számoljunk vele, hogy épp a tálalás pillanatában legyen kész, mert a tojáshab összeesik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyakran szoktuk ezt egy kiadósabb leves után csinálni második fogásként, de egyébként desszertként is megállja a helyét. Mivel épp az őszibarack szezonja volt, ezzel készült, de persze más gyümölcsökkel is el lehet készíteni, finom még almával és szilvával is.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...