r
Nosalty Logó

Őszibarackos danisch

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Őszibarackos danisch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2854 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 713 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    1129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1023 micro
  • β-crypt
    422 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2854 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral, a pudingporral és a tojások sárgájával felfőzzük.
  2. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, vékonyan lekenjük a hideg vaníliakrémmel.
  3. A tésztát 2 cm-es csíkokra felvágjuk, majd megcsavarjuk, és kört formázunk belőle.
  4. Tetejükre tesszük a felezett barackokat, és sütőben megsütjük.
  5. A kész danisch-t forró baracklekvárral fényezzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4632
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Őszibarackos danisch
venusz1 27 recept

Az én hűtőm alaptartozéka a leveles tészta, a barack pedig éppen aktuális mindenki asztalán. Régebben szenvedélyes ollózó voltam, minden újságból kivágtam a recepteket. Ez mára már felcserélődött az internettel. A lényeg, hogy felkutattam a kincseim között. Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy kevesebb cukrot használtam a krémbe, és ott nyolcas formákra volt hajtogatva. Nekem ez így egyszerűbb volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...