r
Nosalty Logó

Őszibarack koch

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Őszibarack koch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1940.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1035 micro
  • β-crypt
    422 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 2153 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyméretű kerek tűzálló tálat kivajazunk.
  2. Egy kis tálba beleöntjük a tejet és a rumot,amibea babapiskótákategyenként belemártogatjuk, majd a kivajazott tál alját kibéleljük velük.
  3. Az őszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, nagyobb szeletekre vágjuk és beborítjuk vele a babapiskótákat.
  4. A három egész tojást a porcukorral 15-20 percig (!)gépi habverővel felverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és lazán, finomam összekeverjük.
  5. Az így kapott masszát ráöntjük a tálban lévő őszibarackok tetejére.
  6. A 200-220 fokra előmelegített sütőben20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Tűpróbávalellenőrizzük, hogymegsült-e.)
  7. Még langyosan, porcukorral tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 43546
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 28.

Ajánló

Vaníliasodóval is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, gyors édesség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...