r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
baloghorsi
Orosz krémtorta ahogy baloghorsi készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

359
Kalória
7.9g
Fehérje
44.8g
Szénhidrátok
14.2g
Zsír
32g
Víz
108.4g
Koleszterin
1.1g
Rost
25.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    959 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.3 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1886 micro
Összesen 4324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt beáztatjuk a rumba. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, kikenjük, kilisztezzük a kapcsos tortaformát, és nekiállunk a piskótának.
  2. A 7 tojást szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük (egy csipet sóval). A sárgáját, a fehérjehabot és a lisztet összeforgatjuk, belesimítjuk a tortaformába, és a forró sütőbe toljuk. Fél óra után 150 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és még fél órát sütjük.
  3. Amíg a piskóta hűl, a pudingot a felhasználási javaslat alapján elkészítjük. Hagyjuk hűlni, közben keményre felverjük a tejszínt. Hűlés közben többször átkeverjük habverővel a pudingot. Amikor már csak langyos a puding, összekeverjük a kikapart vaníliával és a felvert tejszín 2/3-ával.
  4. A kihűlt piskótát 3 felé vágjuk. Minden lapot egymás után meglocsolgatjuk a rummal, krémet kenünk rá, majd megszórjuk az aszalt gyümölccsel.
  5. A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel, majd a maradék tejszínhabot habzsákba töltve díszítjük a tortát.
  6. Ha picit híg lenne a krém, hűtőben fél óra alatt megfelelőre keményedik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Édesanyám születésnapi családi ebédjéhez felajánlottam, hogy én sütöm a tortát, és orosz krémtorta volt a kívánság. A krém receptjét egy cukrász barátnőm mondta tollba. Óriási sikert aratott, mire felnéztem a tányéromból, már elfogyott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Sonkás rántott palacsinta

Mi lehetne jobb egy klasszikus palacsintánál? Hát egy sonkakrémmel megtöltött, ropogós bundában kisütött palacsinta! Készítsük el ezt a klasszikus verziót, majd tálaljuk sok-sok ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!