r
Nosalty Logó

Oreo-s sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oreo-s sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1087 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 352 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1087 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    301.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5104.5 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1192 mg
  • Nátrium
    2009 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.3 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    346 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 4344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  2. 20 db Oreo kekszet aprítsunk, zúzzunk porrá, majd keverjük össze az olvasztott margarinnal. Hagyjuk állni őket 4-5 percig.
  3. Ha ez letelt, toljuk be 15 percre a sütőbe, ezután vegyük ki, és hagyjuk pár percig hűlni, hogy ne legyen tűzforró, amikor a krém rákerül.

A krémhez

  1. A sütőt vegyük vissza 150 fokra.
  2. A krémhez az összes hozzávalót keverjük össze, majd óvatosan egyengessük el a kekszes alap tetejére.

A tetejére

  1. 10 db oreo kekszet óvatosan tördeljünk el, és csinosan nyomkodjuk bele a krémbe.
  2. Ezután a tortát tegyük a 150 fokos sütőbe, és 30 perc alatt süssük meg, míg a teteje épphogy elkezd sárgulni.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 56511
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 05.

Ajánló

Aki nem szereti az oreo kekszet, vagy olcsóbb változatot szeretne készíteni, Győri édes is tökéletesen megteszi, a tetejére pedig akár gyümölcs is kerülhet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc éttermemben ettem isteni finom oreo sajttortát, és minden áron el szerettem volna otthon készíteni. Többször megsütöttem ilyen-olyan változtatással, végül a 4. próbálkozás hozta a várt sikert. Természetesen nem pontosan ugyanolyan ízű, mint az étteremben, de ugyanúgy isteni finom és abbahagyhatatlan.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...