r
Nosalty Logó

Omlós oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Omlós oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
grill
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2210 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 442 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    193.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6215.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    4830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    668 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2210 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 212 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. A fűszereket keverjük össze, majd szórjuk meg bőségesen az oldalast mindkét oldalán.
  2. Egy jénai tálba tegyük a zsírt, majd helyezzük rá az oldalast. Fedjük le, és tegyük be a sütőbe 130°C-on öt órára sülni. Fordítsuk meg 2,5 óra után az oldalast, és időnként locsoljuk meg a szaftjával.
  3. Mikor megpuhult, vegyük le a fedőt, és 200°C-on süssük, míg szép kérge lesz. Hagyjuk tíz percig pihenni a húst, mielőtt szeletelnénk.
  4. (Tipp: a kisült szaftjából isteni mártást lehet készíteni, kevés liszttel besűrítve.)
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés ideje: 320 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 732
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 320
  • Össznézettség: 115034
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós oldalas
Simon Gábor 62 recept

Csontokról leomló, szaftos, zsíros húsokról álmodozol? Megmutatjuk, hogyan készítsd! Sokféleképpen lehet pácolni, ízesíteni, száraz vagy nedves páccal, a siker titka azonban az idő. Érdemes alacsony hőmérsékleten sütni, több órán keresztül, hogy a végeredmény önmagáért beszéljen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...