r
Nosalty Logó

Omlós oldalas

Simon Gábor
Omlós oldalas
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

442
Kalória
21.7g
Fehérje
-
Szénhidrátok
38.8g
Zsír
83.7g
Víz
117.7g
Koleszterin
-
Rost
-
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2210 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 442 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.3 g

Zsír

  • Összesen
    193.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6215.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    4830 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    418.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    668 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2210 kcal
  • 15% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

  1. A fűszereket keverjük össze, majd szórjuk meg bőségesen az oldalast mindkét oldalán.
  2. Egy jénai tálba tegyük a zsírt, majd helyezzük rá az oldalast. Fedjük le, és tegyük be a sütőbe 130°C-on öt órára sülni. Fordítsuk meg 2,5 óra után az oldalast, és időnként locsoljuk meg a szaftjával.
  3. Mikor megpuhult, vegyük le a fedőt, és 200°C-on süssük, míg szép kérge lesz. Hagyjuk tíz percig pihenni a húst, mielőtt szeletelnénk.
  4. (Tipp: a kisült szaftjából isteni mártást lehet készíteni, kevés liszttel besűrítve.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 320 perc
  • Sütés hőfoka: 130 °C

Csontokról leomló, szaftos, zsíros húsokról álmodozol? Megmutatjuk, hogyan készítsd! Sokféleképpen lehet pácolni, ízesíteni, száraz vagy nedves páccal, a siker titka azonban az idő. Érdemes alacsony hőmérsékleten sütni, több órán keresztül, hogy a végeredmény önmagáért beszéljen.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...