r
Nosalty Logó

Omlós magvas-sajtos négyszög

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Áfonya
Omlós magvas-sajtos négyszög
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    353.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5477.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    1707 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3337 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 5627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, majd 1 órát kelesztjük.
  2. Utána lisztezett gyúródeszkán újra átgyúrjuk.
  3. Majd kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük egy felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
  4. Derelyevágóval kis négyszögekre vágjuk, tepsibe rakjuk, és hagyjuk kb. félórát pihenni.
  5. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 326
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 31393
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.

Ajánló

Hűvös estékre egy jó pohár bor vagy sör mellé. De ünnepnapokon is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Omlós magvas-sajtos négyszög
Áfonya 8 recept

Nagyon szeretem a gyorsan elkészíthető ropogtatnivalókat. Ezt a receptet édesanyámtól kaptam sok-sok évvel ezelőtt. Rendszeresen készítem minden ünnepnapon és különböző alkalmakra. Kb. 80-90 db van belőle, de bármilyen alakzatúra  vághatjuk, képzelőerő kérdése csupán.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...