Omlós kevert sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
Az omlós tésztához
-
44g finomliszt159 kcal
-
21g margarin152 kcal
-
9g cukor34 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
4g fehérbor3 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g só0 kcal
-
31g lekvár/ dzsem87 kcal
A kevert tésztához
Összesen
764
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
Az omlós tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
170g margarin1219 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g lekvár/ dzsem695 kcal
A kevert tésztához
Összesen
6114
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
Az omlós tésztához
-
21.3g finomliszt78 kcal
-
10.4g margarin74 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
1.8g fehérbor2 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.2g lekvár/ dzsem42 kcal
A kevert tésztához
Összesen
373
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
764
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 84.5 g
Zsír
-
Összesen 294.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 85 g
-
Koleszterin 924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2840.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1317 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 781.2 g
-
Cukor 345 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 430.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3058 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 301 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 278 micro
-
Kolin: 837 mg
-
Retinol - A vitamin: 2893 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1962 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1309 micro
Összesen
6114
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
373
kcal
Hozzávalók
Az omlós tésztához
A kevert tésztához
Elkészítés
Az omlós tésztához
- Az omlós tésztához a lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, csipet sót teszünk bele, majd a cukorral, tojással, és a fehérborral eldolgozzuk. Ha nedves, liszttel, ha keményebb, tejföllel javíthatunk rajta. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy legyen pereme a papírnak. Ennek segítségével majd kiemeljük a kész sütit.
- A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük.
- Amíg sül, a keverthez a puha margarint a cukorral habosra keverjük, és a tojássárgákat beledolgozzuk. A citromhéjat is belereszeljük. Végül a sütőporos lisztet, és a habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
- Az elősütött tésztát a kikevert lekvárral megkenjük, majd a kevertet is rásimítjuk. Sütőbe visszatolva 15-18 percig sütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23x32
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 25324
- Feltöltés dátuma: 2012. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Azért készült, hogy ne mindig krémes süti legyen!