r
Nosalty Logó

Omlós kevert sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós kevert sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Összesen 764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Összesen 6114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Összesen 373 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    294.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2840.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    781.2 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    837 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1962 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1309 micro
Összesen 6114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Az omlós tésztához a lisztet a hideg margarinnal elmorzsoljuk, csipet sót teszünk bele, majd a cukorral, tojással, és a fehérborral eldolgozzuk. Ha nedves, liszttel, ha keményebb, tejföllel javíthatunk rajta. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy legyen pereme a papírnak. Ennek segítségével majd kiemeljük a kész sütit.
  3. A tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, beletesszük, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük.
  4. Amíg sül, a keverthez a puha margarint a cukorral habosra keverjük, és a tojássárgákat beledolgozzuk. A citromhéjat is belereszeljük. Végül a sütőporos lisztet, és a habbá vert fehérjét beleforgatjuk.
  5. Az elősütött tésztát a kikevert lekvárral megkenjük, majd a kevertet is rásimítjuk. Sütőbe visszatolva 15-18 percig sütjük. Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x32
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25324
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azért készült, hogy ne mindig krémes süti legyen!

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A kevert tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...