r
Nosalty Logó

Omlós fahéjas szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Omlós fahéjas szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2842 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 711 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2038 micro
  • β-crypt
    338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 2842 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet 1 evőkanál cukorral, sóval, a darabokra vágott vajjal, vízzel és az ecettel nyújtható, sima tésztává gyúrjuk, majd fél órára hűtőben pihentetjük.
  2. Közben a szilvát megmossuk, megfelezzük, és kimagozzuk.
  3. Egy kerek tortaformát kivajazunk.
  4. A tésztát kerekre kinyújtjuk, akkorára, hogy legalább 2 cm-es pereme is legyen.
  5. A szilvát a domború felével lefelé, sűrűn rárakjuk a tésztára.
  6. A sütő középső részén 10 percig sütjük.
  7. Közben a tejszínt a tojásokkal, a maradék cukorral és a fahéjjal összekevrjük, és ráöntjük a szilvára.
  8. Visszatesszük a sütőbe kb. 25-30 percre, majd kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 37365
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Kicsiknek és nagyoknak, mindenkinek. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilva és a fahéj szerelme ebben a sütiben teljesedett ki nálam. Legyőzhetetlenek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...