Olívás kenyér 3. - kakukkfüves
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
3110
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1109.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 840 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 98.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
517
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.9 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6654.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 5039 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 590.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 645 micro
Összesen
3110
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt és beleöntjük az olajat
- A lisztben elkeverjük a sót, feldarabolt olívabogyót, kakukkfüvet, majd hozzáadjuk az élesztős vizet, és jó alaposan meggyúrjuk a tésztát.
- Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd deszkára borítva még egy kissé átgyúrjuk, és hosszúkásra vagy gömbölyűre formázzuk kedvünk szerint.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, bevagdossuk a tetejét, 30 percig még hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt szép barnára sütjük.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4794
- Feltöltés dátuma: 2011. január 26.
Ajánló
A kenyeret nem dagasztom, hanem inkább gyúrom, hogy sütéskor ne terüljön szét a lágysága miatt, másrészt pedig a kenyérnek kell megfelelő tömörségének lenni, hacsak nem kalács állagút akarunk sütni. Sütés előtt a kenyeret vízzel vagy olajjal szoktam megkenni, attól függően, hogy mennyire vastag héjúra szeretném. Ha rusztikusat szeretnénk, akkor formázzuk kerekre, egy kicsit lapítsuk le, keresztben vágjuk be és szórjuk meg liszttel. Ezt az olívás kenyeret sós ételekhez készítsük, dzsemmel igencsak ütnék egymást.... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretek kenyeret sütni, sokfélét, legyen az kukoricás, krumplis, rozsos, magos stb. De igazit....kézzel dagasztva, sütőben sütve. Ha lenne kemencénk, biztosan ott sütném, de sajnos nincs...