r
Nosalty Logó

Olaszos csirke tepsiben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jucika
Olaszos csirke tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1770 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 443 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6528.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    2099 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    2167 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    980 micro
  • α-karotin
    506 micro
  • β-karotin
    2456 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 1770 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1017 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kifilézzük, megtisztítjuk, tetszőleges szeletekre vágjuk. (Én széltében és hosszában is fel szoktam vágni.)
  2. Fűszerezés: fél csomag oregánóból, negyed csomag bazsalikomból, sóból és borsból egyveleget készítünk egy mély tányérban, összekeverjük a fűszereket. A hússzeletek mindkét oldalát jó alaposan bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. (Én nem sajnálom a hústól ezeket a finom zöldfűszereket.)
  3. A befűszerezett hússzeleteket kiolajozott tepsibe tesszük. A paradicsomot megmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk (Engem nem zavar a héja, de meg is lehet hámozni.), és a hússzeletek tetejére tesszük, gazdagon.
  4. A sajtot lereszeljük (de szeletekben is megteszi), és a húsra szórjuk. (Ezt sem szoktam sajnálni.)
  5. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  6. Köretnek rizst lehet készíteni hozzá, nagyon finom a húsból és a paradicsomból kisülő szafttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 42784
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Jucika 1 recept

A történet elég szimpla. Én úgy szeretek főzni, hogy csak kitalálom, milyen jellegű ételt ennék, milyen ízeket kívánok, és csak úgy menet közben kitalálom, mit hogyan csináljak, aztán végül lesz belőle valami. Hát, ez is így született. Kívántam valami sajtos, olaszos husit, ez lett belőle. Nekem annyira ízlett, hogy elkészítettem már szülinapi ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...