r
Nosalty Logó

Olasz brie sajtos-spenótos tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mátyás Evelin
Olasz brie sajtos-spenótos tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

758
Kalória
34.7g
Fehérje
81.9g
Szénhidrátok
33g
Zsír
131g
Víz
60.8g
Koleszterin
5.9g
Rost
5.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3790 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8802 micro
Összesen 758 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    1714 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2101 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44010 micro
Összesen 3790 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2654 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk a tésztának, ha a víz forr, beleteszünk egy tk sót, majd beleteszük a tésztát, és 8 percig főzzük.
  2. A spenótot megtisztítjuk, és 5 percig pároljuk (lehetőleg ne tegyünk alá vizet, elég, amit a spenót kienged), ha kihűlt, apróra vágjuk.
  3. A sonkát és a Brie sajtot kis kockákra vágjuk, majd apróra vágjuk a dióbeleket is, aztán lereszeljük a parmezánt. (vagy vásárolhatunk előre lereszelt parmezánt)
  4. Tűzálló tálban összekeverjük a tésztát az olívaolajjal (Kb. 20 cl). Majd hozzáadjuk a fedarabolt sonkát, Brie-t és dióbelet, majd ráöntjük a tejszínt, és a parmezán sajt felét is rászórjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. Tálalás előtt rászórjuk a maradék parmezánt.

Recept infó

  • Főzés ideje: 8 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Eredeti olasz tészta recept.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!