r
Nosalty Logó

Olasz brie sajtos-spenótos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mátyás Evelin
Olasz brie sajtos-spenótos tészta
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 758 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3790 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4072 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8802 micro
Összesen 758 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    164.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    1714 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2311 mg
  • Nátrium
    2284 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2101 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    637 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44010 micro
Összesen 3790 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2654 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékban vizet forralunk a tésztának, ha a víz forr, beleteszünk egy tk sót, majd beleteszük a tésztát, és 8 percig főzzük.
  2. A spenótot megtisztítjuk, és 5 percig pároljuk (lehetőleg ne tegyünk alá vizet, elég, amit a spenót kienged), ha kihűlt, apróra vágjuk.
  3. A sonkát és a Brie sajtot kis kockákra vágjuk, majd apróra vágjuk a dióbeleket is, aztán lereszeljük a parmezánt. (vagy vásárolhatunk előre lereszelt parmezánt)
  4. Tűzálló tálban összekeverjük a tésztát az olívaolajjal (Kb. 20 cl). Majd hozzáadjuk a fedarabolt sonkát, Brie-t és dióbelet, majd ráöntjük a tejszínt, és a parmezán sajt felét is rászórjuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
  5. Tálalás előtt rászórjuk a maradék parmezánt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8232
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Ajánló

Előre is elkészíthetjük, aztán sütőbe tesszük, és 20 perc múlva frissen fogyasztható. Egészséges, nem túl nehéz olasz tészta recept. Mi nagyon szeretjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátyás Evelin 2 recept

Eredeti olasz tészta recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...