r
Nosalty Logó

Okrett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Okrett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1231 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 616 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1231 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimért krumplit főzzük puhára.
  2. Húzzuk le főtt krumpli héját, törjük össze villával, majd keverjük hozzá a szójabab püréhez.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal egyéb fűszerekkel (a karakteresebb ízekből érdemes egy picivel többet tenni a megszokottnál, hogy a szójapüré is jól átvegye az ízeket).
  4. Adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi lisztet, hogy viszonlyag problémamentesen tudjuk formázni a tésztát (ez jelen esetben 100 gram volt, de ez lehet több-kevesebb is tojástól és egyéb anyagok víztartalmától függően).
  5. Én egy nagyobb diónyi adagot lapított ovális alakra formáztam, így kaptam 15 db-t.
  6. Süssük készreVAGY minimális mennyiségű olajon/zsíradékon éppenhogy süssük meg a két oldalát, majd sütőben 2x10-15 perc alatt süssük aranyos színűre mindkét oldalát. Nekem ehhez mindössze 1 kk-nyi kókuszzsírt kellett felhasználom. Macerásabb, de sokkal egészségesebb így.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15369
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Ajánló

Főétel mellé köretnek kitünő, vagy magában kedvenc mártogatósunkkal is isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szójatejet készítettem, és nem akartam kidobni a szűrés után megmaradt szójabab pürét. Ezért előhívtam a google-t, hogy vajon lehet-e kezdeni valamit vele. Telitalálatok tömkelege jelent meg a képernyőmön kenyértől kezdve a muffinokon át a falafelig, s mint kiderült a japánok okaranak hívják, s több tradicionális ételük alapja. Egy szó mint száz, végtelen mennyiségben varriálható én pedig úgy gondoltam, akkor krokett is készíthető belőle. Páromnak és nekem is nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...