Oeufs a la neige
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karamelizált tejhez
A galuskához
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
20g cukor77 kcal
A krémhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
15g tej8 kcal
Összesen
326
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karamelizált tejhez
A galuskához
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
80g cukor310 kcal
A krémhez
-
80g tojássárgája258 kcal
-
60g tej34 kcal
Összesen
1310
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
A karamelizált tejhez
A galuskához
-
14g tojásfehérje7 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
7g cukor27 kcal
A krémhez
-
7g tojássárgája23 kcal
-
5.2g tej3 kcal
Összesen
114
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
Összesen
326
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2107.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 982 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 685 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.6 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 184.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 658 mg
-
Retinol - A vitamin: 297 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 876 micro
Összesen
1310
kcal
- 12% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
114
kcal
Hozzávalók
A karamelizált tejhez
A galuskához
-
4 db tojásfehérje
-
1 teáskanál citromlé
-
80 g cukor
A krémhez
-
4 db tojássárgája
-
6 ek tej
Elkészítés
A karamelizált tejhez
- 60 g cukrot közepes hőfokon karamellizálunk.
- Lehúzzuk a tűzről, felöntjük 700 ml tejjel. A vaníliarudat kettevágjuk, a benne levő pépet kikaparjuk, majd a rúddal együtt a karamellás tejhez adjuk. Felfőzzük és kb. 15 percig állni hagyjuk.
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
- A tojasok fehérjet a citromlével kemény habbá verjük. Apránként hozzáadunk 80 g cukrot.
- Hideg vízbe mártott teáskanál segítségével a habból galuskákat formázunk és a karamellás tejre rakjuk. Fedővel lefedjük a lábast és 10 percre betoljuk az előmelegített sütőbe.
- A galuskákat kiszedjük a tejből és hűlni hagyjuk.
- A tojassárgákat elkeverjük 6 ek tejjel, apránként hozzáadjuk az átszűrt karamellás tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett felforrósítjuk, míg a a krém elkezd sűrűsödni (A krémnek nem szabad főnie!)
- A krémet hidegre tesszük.
- A kihűlt karamellkrémet osszuk tálkákba, tegyük rá a megfőtt habot.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8585
- Feltöltés dátuma: 2010. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy másféle madártej, de ugyanolyan finom. A recept forrasa : Dr. Oetker - Desszertek.