r
Nosalty Logó

Oeufs a la neige

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Oeufs a la neige
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Összesen 1310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Összesen 114 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 326 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2107.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    982 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    876 micro
Összesen 1310 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Elkészítés

A karamelizált tejhez

  1. 60 g cukrot közepes hőfokon karamellizálunk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük 700 ml tejjel. A vaníliarudat kettevágjuk, a benne levő pépet kikaparjuk, majd a rúddal együtt a karamellás tejhez adjuk. Felfőzzük és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  3. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  4. A tojasok fehérjet a citromlével kemény habbá verjük. Apránként hozzáadunk 80 g cukrot.
  5. Hideg vízbe mártott teáskanál segítségével a habból galuskákat formázunk és a karamellás tejre rakjuk. Fedővel lefedjük a lábast és 10 percre betoljuk az előmelegített sütőbe.
  6. A galuskákat kiszedjük a tejből és hűlni hagyjuk.
  7. A tojassárgákat elkeverjük 6 ek tejjel, apránként hozzáadjuk az átszűrt karamellás tejet, és lassú tűzön állandó keverés mellett felforrósítjuk, míg a a krém elkezd sűrűsödni (A krémnek nem szabad főnie!)
  8. A krémet hidegre tesszük.
  9. A kihűlt karamellkrémet osszuk tálkákba, tegyük rá a megfőtt habot.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8585
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy másféle madártej, de ugyanolyan finom. A recept forrasa : Dr. Oetker - Desszertek.

Hozzávalók

A karamelizált tejhez

A galuskához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...