r
Nosalty Logó

Nyárutó ízű omlós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyárutó ízű omlós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Kenéshez

Sütés

Összesen 1200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Kenéshez

Sütés

Összesen 4800 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Kenéshez

Sütés

Összesen 175 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4093.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1568.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 4800 kcal
  • 2% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Kenéshez

Sütés

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Meghámozzuk az almákat, majd vékony cikkelyeket metszünk belőle. Hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd állni hagyjuk, amíg a tésztát előkészítjük.

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet a sóval, majd beleszeljük a hideg vajdarabokat. Két késsel gyorsan összedolgozzuk: a lényeg, hogy kis vajas-lisztes darabok legyenek, a vaj darabok legyenek minél kisebbek és ne maradjon sima lisztes rész.
  2. Lassan, folyamatosan keverve hozzáadjuk a hideg vizet, a késekkel összedolgozzuk, és csak addig vesszük a kész tésztát kézbe, amíg egy gombóccá nem formájuk az egészet - nem baj, ha kicsit darabos, sőt.
  3. A tészta felét sütőpapírra tesszük, majd minél vékonyabbra nyújtjuk. Amint elértük a kívánt pite méretet, a tenyerünk alsó felével eldolgozzuk a szélét, hogy minél egyenletesebb legyen.
  4. Lefordítva ráhelyezzük a piteformát, majd egy határozott mozdulattal átforgatjuk, a tésztát óvatosan leválasztjuk a papírról és szépen eligazítjuk a formában. Ahol nem lepi el a piteforma oldalát, egészítsük ki máshonnan, hogy ne maradjon rajta rés.
  5. Az elkészült alapot megszórjuk tápiókával, hogy felszívja majd az alma levét.
  6. Ráhalmozzuk az almát az alapra, kis dombot formálva a kezünkkel, hogy körbe az oldalára kevesebb alma jusson.
  7. Az alap tésztalap mintájára elkészítjük a pite felső rétegét is, miután a sütőpapíron kinyújtottuk, ráforgatjuk az almahalomra és a szélét körbe összenyomkodjuk az alsó tésztaréteg szélével, hogy mindenhol körbeölelje a gyümölcsöt.

Kenéshez

  1. Ha kész, villával pár helyen megszurkáljuk, majd tejes-tojásos masszával vékonyan megkenjük.

Sütés

  1. Kb. 40 perc alatt 220 fokos légkeveréses sütőben aranybarnára sütjük, majd vanília fagyival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10852
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 28.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel (ami kicsit szaftosabb) bátran ajánljuk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kipróbáltuk a Nyárutó c. film híres pitéjét és itt az idő, hogy végre ez a recept is felkerüljön. Maga Joyce Maynard, a történet írónője tanította meg nekünk ezt a kincset, és bár elmondása szerint a pitekészítésnél nincsenek kőbe vésett szabályok, egy alap recept szerintünk akkor is jól jön hozzá!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Kenéshez

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...