r
Nosalty Logó

Nyári ribizlis kardinális szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Nyári ribizlis kardinális szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

438
Kalória
6.8g
Fehérje
58.9g
Szénhidrátok
20.9g
Zsír
120.6g
Víz
123.6g
Koleszterin
2.8g
Rost
50.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    120.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    989 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2177.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    964.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 3508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a több részletben hozzáadagolt cukorral kemény habbá verjük, majd nagyjából a kétharmadát habzsákba lapátoljuk. Sütőpapíros tepsire 4 egyforma habcsíkot húzunk úgy, hogy valamivel kisebb hely maradjon ki közöttük, mint amilyen széles egy csík.
  2. Óvatosan a maradék egyharmad fehérjehabhoz forgatjuk a tojássárgákat, majd a lisztet is. Ezt is habzsákba töltjük, és 3 csíkot húzunk a fehérjecsíkok között kihagyott sávokba.
  3. Először 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 5 percet, majd lejjebb vesszük a hőfokot 150°C-ra, és további 25-30 percet sütjük.
  4. Egy kisebb főzőedényben felrakjuk főni a megtisztított és megmosott ribizlit. Hozzáadjuk a cukrot, és addig főzzük, amíg a ribizliszemek teljesen szétválnak, és az egész kicsit besűrűsödik.
  5. Egy szűrő segítségével átpasszírozzuk a ribizliszószt, hogy selymes legyen, majd hideg vízbe állítva lehűtjük.
  6. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, majd a lehűtött ribizliszószt is, és alaposan elkeverjük.
  7. A tésztalapot a csíkokra merőlegesen középen kettévágjuk. Egy négyzet alapú tálat kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az kétoldalt kicsit kilógjon, hogy majd ki tudjuk emelni a kész sütit.
  8. A sütőpapírról óvatosan lefejtett tésztalap egyik felét a forma aljára tesszük, erre jön a ribizlis tejszínhab, majd a másik tésztalap. Éjszakára hűtőbe rakjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 20x20

Igazi klasszikus, amit akár otthon is elkészíthetünk, ha van rá egy szabad féldélutánunk. Csak csináljunk neki előre helyet a hűtőben!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Sonkás tészta sütőben sütve

A legjobb családokban is megesik, hogy marad a húsvéti sonkából pár szelet. És míg hidegen is megehetnénk a húst, jobb, ha felhasználjuk különböző ízes ebédek készítéséhez. A ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!