r
Nosalty Logó

Nudlisaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Papp Ágnes
Nudlisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

A nudlihoz

Összesen 634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

A nudlihoz

Összesen 2530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A salátához

A nudlihoz

Összesen 92 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1077 micro
Összesen 634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4705.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    441 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    2764 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1854.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    623 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    1149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3947 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4308 micro
Összesen 2530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    464 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A salátához

A nudlihoz

Elkészítés

A salátához

  1. A csirkemelletfelkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk, majd egy tányérra kiszedjük.
  2. A visszamaradt olajban megpirítjuk aburgonyanudlit, amíg szép piros, ropogósnem lesz. Keveset keverjük, hogy a nudli ne essen szét és szépen piruljon. (A nudli készen is kapható. )
  3. Közben a paradicsomot és az újhagyma zöld részétfelszeleteljük, ügyelve arra, hogy a paradicsom magját eltávolítjuk, így nem fogja eláztatni a ropogós nudlit.
  4. A felszeletelt hagymát és paradicsomot a bazsalikomos balzsamecettel összekeverjük.
  5. Ha a nudli megpirult -nem vesszük le a tűzről - hozzáadjuk a csirkét és a zöldségeket éstovábbi 1-2 percig összesütjük az egészet.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8109
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 22.

Ajánló

Kizárólag minőségi nudliból érdemes elkészíteni, mert a rosszabb minőségű szétfő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nudlisaláta
Papp Ágnes 8 recept

A 12 éves kisöcsém, semmilyen zöldséges, egészséges ételt nem volt hajlandó megenni. Amikor elkészítettem ezt a végtelenül egyszerű és gyors fogást még repetát is kért. Azóta, ha meglátogat, mindig nudlisalátát kell készítenem. :)

Hozzávalók

A salátához

A nudlihoz

Címlapról ajánljuk