r
Nosalty Logó

Nigella dél-angliai csirkéje

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Nigella dél-angliai csirkéje
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az előkészítéshez

A sütéshez

Összesen 1324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az előkészítéshez

A sütéshez

Összesen 3973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír

Az előkészítéshez

A sütéshez

Összesen 213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2413.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    1534 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 1324 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    334.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7240.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    4601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2741 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    295 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1860 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    852 micro
Összesen 3973 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A sütéshez

Elkészítés

Az előkészítéshez

  1. A tejet, tejszínt és 1 tk sót összekeverünk, egy éjszakára beletesszük a kettévágott csirkecombokat egy lábasban a hűtőbe.
  2. Másnap feltesszük főni a húst, míg meg nem puhul. Ekkor levesszük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  3. A panírozáshoz a lisztbe keverjük a cayenne borsot, a frissen őrölt fekete borsot és egy nagy csipet sót (én még egy nagy csipet spanyol füstölt paprikát is tettem hozzá). Ebbe mártjuk a húst, majd felvert tojásba, és újra a fűszeres lisztbe. Rácsra tesszük egy negyed órát szikkadni.
  4. Közben felforrósítjuk a sütőmargarint, és a húst kisütjük benne.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6874
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella dél-angliai csirkéje
Évi néni 1830 recept

Megérkezett a második recept Nigella Lawsontól, melyet a magyar oldalára beregisztrálva kaptam. Természetesen nem tud olyat ajánlani, amit feltétel nélkül el ne fogadnék. Még sohasem ért csalódás. Ez a recept is elnyerte teljes családom elismerését. Ő ugyan zsíros tejet ír, de mivel nem volt otthon ilyesmi, így sovány tejet és tejszínt kevertem össze, és a végeredmény szenzációs volt. Köretnek krumplipürét tálaltam, melybe édesburgonyát is főztem, s az egész tetejét megszórtam sült szalma édesburgonyával. Finom citromos salátával fogyasztottuk. Örök hála érte ennek a nagyszerű asszonynak.

Hozzávalók

Az előkészítéshez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...