r
Nosalty Logó

New York sajttorta Kaporkától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kaporka2011
New York sajttorta Kaporkától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 2174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Krém

Tészta

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 544 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 2174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Krém

Tészta

Elkészítés

Krém

  1. Zabkekszet aprítóban ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat, és a kapott masszát egy eldobható alumínium sütőforma aljába szép egyenletesen lenyomkodjuk. Eldobható alumínium sütőformát bármelyik nagyobb üzletben könnyen be lehet szerezni. Én azért szeretem ezt használni, mert később, amikor a tortámat vízfürdőben megsütöm, nem kell a kapcsos tortaforma bebugyolálásával külön foglalkoznom. Ha valakinek kapcsos tortaformája van, sebaj, miután a zabkekszet belenyomogatta az edény aljába, kívülről szépen alufóliával bugyolálja be a tortaformát, hogy később a vízfürdőben sülve ne menjen bele a víz.
  2. A krémsajtot a porcukorral, tejföllel, tojásokkal, citromlével, citromhéjjal és keményítővel (ha nincs otthon keményítőnk, liszttel) jól összekeverjük, és a masszánkat ráöntjük a zabkekszes alapra.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy magasabb falú tepsibe helyezzük a tortaformát, és körbeöntjük annyi vízzel, hogy kb. a tortaforma 3/4-éig érjen.
  4. Mikor betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet levesszük 150 fokra, és 45 percig sütjük.
  5. Sütőből kivéve egy napot a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 30007
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kaporka2011 12 recept

Nagyon szeretem a McCafeban kapható sajttortát, azonban nagyon sokallom az árát. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy kipróbálom itthon, hátha sikerül nekem is, ötöd áron, ugyanolyan finomat készíteni. Az eredmény varázslatos! Ezt a tortát 10 perc alatt el lehet készíteni,  az eredmény pedig habkönnyű és finom. Aki tovább szeretné bolondítani, piros bogyós pikáns lekvárt csepegtethet tortájának tetejére. A receptben megadott mennyiség egy kis tortaformára (20 cm átmérőjű) elegendő. Ha valaki vendégségre vagy több emberre főz, érdemes a receptben megadott mennyiség kétszeresét használni, értelemszerűen 2x nagyobb tortaformával.

Hozzávalók

Krém

Tészta

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...