New York sajttorta Kaporkától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kaporka2011
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
Krém
-
63g krémsajt156 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2 kcal
Tészta
Összesen
544
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
Krém
-
250g krémsajt625 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
8 kcal
Tészta
Összesen
2174
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
Krém
-
34.2g krémsajt86 kcal
-
13.7g tejföl27 kcal
-
13.7g porcukor53 kcal
-
15.1g tojás19 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.3g étkezési keményítő1 kcal
Tészta
Összesen
298
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 36.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
544
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 144.8 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 722 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1396.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 356 mg
-
Nátrium 774 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.9 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 171.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 629 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 476 mg
-
Retinol - A vitamin: 618 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 711 micro
Összesen
2174
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Krém
- Zabkekszet aprítóban ledaráljuk, hozzákeverjük a vajat, és a kapott masszát egy eldobható alumínium sütőforma aljába szép egyenletesen lenyomkodjuk. Eldobható alumínium sütőformát bármelyik nagyobb üzletben könnyen be lehet szerezni. Én azért szeretem ezt használni, mert később, amikor a tortámat vízfürdőben megsütöm, nem kell a kapcsos tortaforma bebugyolálásával külön foglalkoznom. Ha valakinek kapcsos tortaformája van, sebaj, miután a zabkekszet belenyomogatta az edény aljába, kívülről szépen alufóliával bugyolálja be a tortaformát, hogy később a vízfürdőben sülve ne menjen bele a víz.
- A krémsajtot a porcukorral, tejföllel, tojásokkal, citromlével, citromhéjjal és keményítővel (ha nincs otthon keményítőnk, liszttel) jól összekeverjük, és a masszánkat ráöntjük a zabkekszes alapra.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy magasabb falú tepsibe helyezzük a tortaformát, és körbeöntjük annyi vízzel, hogy kb. a tortaforma 3/4-éig érjen.
- Mikor betesszük a sütőbe, a hőmérsékletet levesszük 150 fokra, és 45 percig sütjük.
- Sütőből kivéve egy napot a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 29978
- Feltöltés dátuma: 2014. június 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kaporka2011
12 recept
Nagyon szeretem a McCafeban kapható sajttortát, azonban nagyon sokallom az árát. Így arra az elhatározásra jutottam, hogy kipróbálom itthon, hátha sikerül nekem is, ötöd áron, ugyanolyan finomat készíteni. Az eredmény varázslatos! Ezt a tortát 10 perc alatt el lehet készíteni, az eredmény pedig habkönnyű és finom. Aki tovább szeretné bolondítani, piros bogyós pikáns lekvárt csepegtethet tortájának tetejére. A receptben megadott mennyiség egy kis tortaformára (20 cm átmérőjű) elegendő. Ha valaki vendégségre vagy több emberre főz, érdemes a receptben megadott mennyiség kétszeresét használni, értelemszerűen 2x nagyobb tortaformával.