r
Nosalty Logó

New York cheesecake zabkeksszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
New York cheesecake zabkeksszel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 513 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.3 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6342 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    673 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    1615 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1754 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1727 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 4100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.1 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet tegyük nylonzacskóba, és sodrófával vagy húsklopfolóval törjük szét.
  2. A vajat olvasszuk fel egy edényben, és keverjük bele a kekszmorzsát, ha nem édes maga a keksz, egy pici cukrot tehetünk hozzá.
  3. Egy tortaformába öntsük bele a masszát, és jól nyomkodjuk le az aljára, egy kanállal vagy pohár aljával segíthetünk elegyengetni a tetejét.
  4. Tegyük sütőbe, és süssük 180 fokon 20 percig.
  5. Közben a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá.
  6. Az összes többi hozzávalót (túró, cukor, tejszín, citromlé, tojássárgája) egy nagy keverőtálban simára keverjük, használjunk botmixert.
  7. A kemény fehérjét kisebb adagokba, finoman hozzáforgatjuk a túrókrémhez.
  8. Öntsük az egészet a megsült kekszágyra, és mehet vissza a 150 fokos sütőbe, további 50-55 percre.
  9. Ha elkészült, ne vegyük ki a sütőből, hagyjuk ott kihűlni, így kevésbé repedezik meg a teteje. Tálalás előtt hűtőben hűtsük be jól. Legjobb egy egész éjszakára betenni.
  10. Porcukorral, reszelt citromhéjjal díszíthetjük. Íze ribizli pürével, de bármilyen savanykásabb gyümölcsszósszal jól harmonizál. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12130
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Ajánló

Jól behűtve a legfinomabb, ezért ha tehetjük, előző nap készítsük el. Savanykás ízű gyümölcsből készült pürével tökéletes!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyermekeknek készült, a világ ételeit bemutató könyvben találtam ezt a receptet. Azóta több másikat is kipróbáltam, de egyik sem volt ilyen finom. A hozzávalók megtartásával, a mennyiségek kisakkozásával, ez a változat a legkedvesebb sütim!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...