r
Nosalty Logó

Neszmélyi pecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iofiel
Neszmélyi pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2605 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 651 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.7 g

Zsír

  • Összesen
    220.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2893.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2605 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Személyenként 2 db 8 dkg-os hússzeletet tenyérnyi nagyságúra kiverünk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Az egyik szeletre egy-két karika vöröshagymát, egy vékony szelet füstölt szalonnát, egy vékony szelet sonkát helyezünk.
  3. A másik szelet hús belső felét vékonyan megkenjük mustárral, és leborítjuk vele az első szeletre.
  4. Fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük.
  5. Forró zsiradékban mind a két oldalát megkapatjuk, majd forró sütőbe téve készre sütjük: 20 perc fólia alatt párolva, majd fóliát levéve pirosra sütjük.
  6. Hagyjuk állni pár percet, majd eltávolítjuk a fogpiszkálókat/hústűket.
  7. Tálaláskor tiszta alkohollal leöntjük, és lángolva adjuk az asztalra. (Ez a lépés elmaradhat.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 16144
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Kellemes fogás vasárnapi ebédre, vacsorára. Hagymás ételekhez a bor kevésbé illik, sört, esetleg fröccsöt ajánlok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ételszállító cég menüjében szerepelt az első ilyen pecsenye, amit ettem, és nagyon ízlett.:) Utánajártam, kiderült, hogy ez egy klasszikus éttermi fogás, csak én nem tudtam róla. Az eredeti disznóhúsból készült, de el lehet készíteni pulykából vagy csirkéből is. A fényképen szereplő adaghoz friss vegyes salátát készítettem, mert nem volt sok kedvem vacakolni a körettel, de jól passzol hozzá krumplipüré, párolt káposzta vagy párolt zöldség. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...