r
Nosalty Logó

Német sajtos perec

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Német sajtos perec
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

363
Kalória
11.1g
Fehérje
24.7g
Szénhidrátok
24.3g
Zsír
14g
Víz
85g
Koleszterin
687.5mg
Rost
1.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 363 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1453 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

  1. A reszelt sajt 1/3-át a deszkára szórjuk, rárakjuk a tésztát és fél cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tojás sárgájával, amit felvertünk a tejjel, rászórjuk a maradék sajt felét, és félbehajtjuk. Ismét kinyújtjuk, megkenjük, megszórjuk a maradék sajttal, félbehajtjuk. Utoljára 3 mm vastagra nyújtjuk, próbáljuk téglalap alakúra.
  2. A tésztát 1,5 cm széles csíkokra vágjuk hosszában, a két végénél fogva megcsavarjuk, és perec alakúra formázzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, és amíg a sütő bemelegszik, addig hűtőbe rakjuk.
  4. Begyújtjuk a sütőt, mielőtt berakjuk a perecet, megkenjük a tetejét a tojással. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyűjtöm a szakácskönyveket, és elvileg akkor akartam az összes receptet kipróbálni, amikor nyugdíjba megyek. Hát nem tudtam kivárni, hogy az mikor lesz. Ez az egyik, eredetileg Német szakácskönyvből származó recept. Bele is írták, hogy nem vállalnak felelősséget a receptért, mert ők csak lefordították. Én vállalom a felelősséget, mert kipróbáltam! 16 db lett belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!