r
Nosalty Logó

Német sajtos perec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Német sajtos perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 363 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2311.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 1453 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A reszelt sajt 1/3-át a deszkára szórjuk, rárakjuk a tésztát és fél cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tojás sárgájával, amit felvertünk a tejjel, rászórjuk a maradék sajt felét, és félbehajtjuk. Ismét kinyújtjuk, megkenjük, megszórjuk a maradék sajttal, félbehajtjuk. Utoljára 3 mm vastagra nyújtjuk, próbáljuk téglalap alakúra.
  2. A tésztát 1,5 cm széles csíkokra vágjuk hosszában, a két végénél fogva megcsavarjuk, és perec alakúra formázzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, és amíg a sütő bemelegszik, addig hűtőbe rakjuk.
  4. Begyújtjuk a sütőt, mielőtt berakjuk a perecet, megkenjük a tetejét a tojással. Forró sütőbe rakva pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 512
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 28985
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyűjtöm a szakácskönyveket, és elvileg akkor akartam az összes receptet kipróbálni, amikor nyugdíjba megyek. Hát nem tudtam kivárni, hogy az mikor lesz. Ez az egyik, eredetileg Német szakácskönyvből származó recept. Bele is írták, hogy nem vállalnak felelősséget a receptért, mert ők csak lefordították. Én vállalom a felelősséget, mert kipróbáltam! 16 db lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...