Narancsos sült krumpli zsályával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
4g zsálya12 kcal
-
11g libazsír101 kcal
Összesen
263
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
45g libazsír405 kcal
Összesen
1056
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
92.5g burgonya53 kcal
-
1.4g fokhagyma2 kcal
-
0.6g narancshéj1 kcal
-
1.4g zsálya4 kcal
-
4.2g libazsír37 kcal
Összesen
97
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 152 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
263
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 47.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1147.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 372 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 607.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 272 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 531 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
1056
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- Hámozzuk meg a krumplit, majd vágjuk golflabda nagyságúra. Pároljuk meg sós vízben 10 percig. Végül szűrjük le a krumplit, majd rázogassuk meg az edényben a leszűrt krumplit, hogy a krumpli szélei kissé lekerekedjenek.
- Egy tágas edényben hevítsük fel a libazsírt, tegyük bele a fokhagymákat héjastól, a zsályaleveleket, és a késsel vékonyra hámozott narancshéjat, majd mindezt pirítsuk 30 másodpercig. Adjuk hozzá a krumplit, és jól forgassuk meg a fűszeres zsírban.
- Tegyük egy hőálló edénybe a krumplit, majd 45 percig süssük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 332
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13571
- Feltöltés dátuma: 2014. július 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
Biztos mindenki érezte már azt, hogy enne valami finomat, de már túl késő van ahhoz, hogy valami komplikált eledel elkészítéséhez nekifogjon, sőt az alapanyagok is fogytán vannak... Volt itthon krumpli. De csak magában nem annyira érdekes. Rátaláltam a jamieoliver.com oldalon erre a receptre. Akadt narancs, meg zsálya is. Azóta többször is elkészült ez a krumpliétel. Igazán különleges, kár lenne nem kipróbálni!