r
Nosalty Logó

Narancsos rudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Narancsos rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1047 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    282 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2769 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    285 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1920 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 4189 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 480 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a tojások sárgájával.
  2. Hozzáadjuk a narancshéját és a levét, valamint a lisztet.
  3. Habzsákba töltjük és tetszés szerinti méretű rudakat nyomunk sütőpapírra.
  4. 180 fokon megsütjük
  5. Ha kihűlt, végeit csokiba mártjuk vagy porcukrozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x36
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 19247
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos rudak
TraRita 118 recept

Nem szívesen sütök újságokban talált recepteket, mert egyszer befaragtam vele. De ezek a rudak nagyon megtetszettek, mert gyorsan elkészíthetők  és narancsosak :D Imádom a narancsot, ezért készítettem el :) Nem is bántam meg. Igaz, az eredeti recept szerint meg vannak töltve a rudak, de én nem akartam elrontani a finom narancsos ízt. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...