Narancsos máktorta mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Emilys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
32g tojás40 kcal
-
17g mák88 kcal
-
63 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
8g eperlekvár23 kcal
Összesen
487
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
385g tojás484 kcal
-
200g mák1050 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g eperlekvár278 kcal
Összesen
5841
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
21.9g tojás27 kcal
-
11.4g mák60 kcal
-
4.8g napraforgó olaj43 kcal
-
17g porcukor66 kcal
-
10.2g narancslé5 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
-
28.4g mascarpone115 kcal
-
5.7g eperlekvár16 kcal
Összesen
333
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
487
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.3 g
Zsír
-
Összesen 405.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 95 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7123.1 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 3126 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 759 mg
-
Foszfor 2463 mg
-
Nátrium 576 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.3 g
-
Cukor 371 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 467 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 381 micro
-
Kolin: 1034 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 297 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1911 micro
Összesen
5841
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
-
7 db tojás
-
20 dkg mák
-
1 dl napraforgó olaj
-
30 dkg porcukor
-
2 narancsból nyert narancslé
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
50 dkg mascarpone
-
5 ek eperlekvár
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. Mikor félig kemény a hab, hozzáadjuk a porcukor egyharmadát (10 dkg). Kemény habot verünk robotgéppel.
- A tojássárgákat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukor másik 1/3-ad részét, és fehéredésig keverjük a robotgéppel. Ha szép világos, hozzáadjuk az egy deci olajat, a darált mákot és egy narancs héját és levét.
- A fehérjehab egyik felével fellazítjuk a tojássárgájás-mákos keveréket, majd a maradék habbal, vigyázva, hogy ne törjön össze, lassú mozdulatokkal tovább lazítjuk..
- Kiolajozott tortaformába öntjük, és 175 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) 35 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűlt a torta, kettévágjuk a lapot, és megkenjük eperlekvárral.
- A mascarponét kikeverjük a maradék porcukorral, egy narancs reszelt héjával és levével. A torta tetejére kenjük ujjnyi vastag rétegben.
- Ízlés szerint díszíthető színes cukorral vagy kandírozott narancshéjjal.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2831
- Feltöltés dátuma: 2017. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Emilys
6 recept
Szerettem volna meglepni ismerőseimet egy kedves desszerttel. Mivel a társaságban vannak glutén- és laktózérzékenyek, így ezt a receptet találtam ki rá. Így a recepthez laktózmentes mascarponét használtam, de természetesen lehet sima mascarponéval is készíteni.