r
Nosalty Logó

Narancsos máktorta mascarponekrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emilys
Narancsos máktorta mascarponekrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    405.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7123.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    3126 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    759 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    450.3 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    297 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1911 micro
Összesen 5841 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük. Mikor félig kemény a hab, hozzáadjuk a porcukor egyharmadát (10 dkg). Kemény habot verünk robotgéppel.
  2. A tojássárgákat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukor másik 1/3-ad részét, és fehéredésig keverjük a robotgéppel. Ha szép világos, hozzáadjuk az egy deci olajat, a darált mákot és egy narancs héját és levét.
  3. A fehérjehab egyik felével fellazítjuk a tojássárgájás-mákos keveréket, majd a maradék habbal, vigyázva, hogy ne törjön össze, lassú mozdulatokkal tovább lazítjuk..
  4. Kiolajozott tortaformába öntjük, és 175 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) 35 perc alatt készre sütjük.
  5. Ha kihűlt a torta, kettévágjuk a lapot, és megkenjük eperlekvárral.
  6. A mascarponét kikeverjük a maradék porcukorral, egy narancs reszelt héjával és levével. A torta tetejére kenjük ujjnyi vastag rétegben.
  7. Ízlés szerint díszíthető színes cukorral vagy kandírozott narancshéjjal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2818
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Emilys 6 recept

Szerettem volna meglepni ismerőseimet egy kedves desszerttel. Mivel a társaságban vannak glutén- és laktózérzékenyek, így ezt a receptet találtam ki rá.  Így a recepthez laktózmentes mascarponét használtam, de természetesen lehet sima mascarponéval is készíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...