r
Nosalty Logó

Narancsos lazac borban párolt spenóttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Smaragd konyha
Narancsos lazac borban párolt spenóttal
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

661
Kalória
44.7g
Fehérje
11.9g
Szénhidrátok
40.7g
Zsír
379.1g
Víz
122.1g
Koleszterin
2.5g
Rost
5.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6111 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13226 micro
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    1072 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12223 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26452 micro
Összesen 1323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a páclevet, ehhez a lereszelt fokhagymát, 1 narancs levét, sót, borsot, 3 evőkanál olívaolajat összekeverjük. A lazacfilékre öntjük, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  2. A többi olívaolajat felforrósítjuk, és a páclével együtt átsütjük a lazac mindkét oldalát (oldalanként 3-3 perc).
  3. A forrósított vajban összeforgatjuk a spenótleveleket, majd felöntjük a borral, sózzuk és lassú lángon pároljuk, míg elpárolog a bor. Amikor kész tálalhatjuk a körettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 6 perc

Köretnek sült krumplit és tatármártást adtam hozzá. Nagyon ízletes és laktató ebéd volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!