r
Nosalty Logó

Narancsos lazac borban párolt spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Narancsos lazac borban párolt spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6111 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13226 micro
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    1072 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12223 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26452 micro
Összesen 1323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a páclevet, ehhez a lereszelt fokhagymát, 1 narancs levét, sót, borsot, 3 evőkanál olívaolajat összekeverjük. A lazacfilékre öntjük, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  2. A többi olívaolajat felforrósítjuk, és a páclével együtt átsütjük a lazac mindkét oldalát (oldalanként 3-3 perc).
  3. A forrósított vajban összeforgatjuk a spenótleveleket, majd felöntjük a borral, sózzuk és lassú lángon pároljuk, míg elpárolog a bor. Amikor kész tálalhatjuk a körettel.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 801
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos lazac borban párolt spenóttal
Smaragd konyha 149 recept

Köretnek sült krumplit és tatármártást adtam hozzá. Nagyon ízletes és laktató ebéd volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...