Narancsos lazac borban párolt spenóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
661
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1323
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.7 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 606 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 379.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 676 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 536 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 6111 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13226 micro
Összesen
661
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.3 g
Zsír
-
Összesen 81.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2433.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 1212 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 758.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1353 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 1740 micro
-
K vitamin: 1072 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 12223 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26452 micro
Összesen
1323
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 164 micro
-
K vitamin: 101 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1152 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2493 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Elkészítjük a páclevet, ehhez a lereszelt fokhagymát, 1 narancs levét, sót, borsot, 3 evőkanál olívaolajat összekeverjük. A lazacfilékre öntjük, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
- A többi olívaolajat felforrósítjuk, és a páclével együtt átsütjük a lazac mindkét oldalát (oldalanként 3-3 perc).
- A forrósított vajban összeforgatjuk a spenótleveleket, majd felöntjük a borral, sózzuk és lassú lángon pároljuk, míg elpárolog a bor. Amikor kész tálalhatjuk a körettel.
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 808
- Feltöltés dátuma: 2016. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Köretnek sült krumplit és tatármártást adtam hozzá. Nagyon ízletes és laktató ebéd volt.